Prečo som tento recept neskúsila skôr? Jednoduchý, rýchly a skvelý recept na zapekané kuracie prsia a zemiaky z panvice!

[mashshare]

Pripravte si doma neuveriteľne chutnú a rýchlu večeru, ktorá vám rozvonia celý byt.

Toto jedlo si u nás natoľko všetci obľúbili, že ho musím pripravovať na pravidelnej báze.

 

 

Vynikajúci recept z youtube kanála Alle Rezepte na famózne zapekané kuracie mäso z panvice.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg kuracích pŕs

soľ

mleté korenie

hladkú múku

olivový olej

1 cibuľu

3 strúčiky cesnaku

2 papriky

7 malých paradajok

6 malých zemiakov

maslo

150 ml paradajkovej omáčky

100 ml vody

petržlenovú vňať

provensálske bylinky

mozzarellu

Postup:

Kuracie filety naukladáme na tvrdú podložku, posolíme a okoreníme ich z oboch strán.

Potom mäso pomúčime z oboch strán a múku poriadne rozotrieme.

 

 

Na panvici roztopíme maslo, pridáme olivový olej a mäso vysmažíme z oboch strán dozlatista.

Potom kura vyberieme z panvice.

Cibuľu nakrájame na kocky, strúčiky cesnaku roztlačíme nožíkom a na drobno ho nasekáme.

 

 

Ďalej nakrájame na malé kúsky papriku, paradajky a zemiaky.

Na panvici roztopíme maslo, prilejeme olej a opečieme zemiaky.

 

 

Potom pridáme cibuľu, špachtľou premiešame, za miešania pridávame papriku, paradajky, cesnak, paradajkovú omáčku.

Znížime teplotu na sporáku.

Zmes osolíme, nalejeme vodu a všetko dôkladne premiešame.

 

 

Keď zmes pustí šťavu, pridáme kuracie mäso a  vrch posypeme nastrúhanou mozzarellou.

Potom vložíme panvicu do predhriatej rúry.

Pečieme 10 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po upečení posypeme vrch nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes