Vyskúšajte túto dokonalú kombináciu vlašských orechov, čokolády a vanilky, ktorá sa snúbi v tomto vynikajúcom krémovom dezerte!
Sladké potešenie, ktoré nikdy nesklame a všetci ho milujú.
Ideálny aj na sviatočný stôl.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte si ho podľa tohto receptu z youtube kanála moj.kolačić a prekvapte hostí, aj rodinu skvelým dezertom.
Potrebujeme:
6 vajec
300 g kryštálového cukru
100 g mletých vlašských orechov
50 g hladkej múky
2 PL mletých sušienok
1 balenie celých sušienok
1 kypriaci prášok do pečiva
2 PL kakaa
700 ml mlieka
2 vanilkové pudingy
250 g masla
100 g čokolády na varenie
plech s rozmerom 35 x 20 cm
Postup:
Ako prvé si pripravíme cesto.
Do dvoch misiek si rozdelíme bielky a žĺtky, pričom bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
Postupne do nich zašľaháme 150 g kryštálového cukru.
Teraz primiešame pomleté sušienky, aj vlašské orechy a tiež kakao a múku s kypriacim práškom do pečiva.
Všetko zľahka špachtľou premiešame.
Potom rovnomerne navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Povrch uhladíme.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 25 minút.
K žĺtkom si do misky nalejeme trochu mlieka.
Zvyšok nalejeme do hrnca, ktorý dáme na sporák.
Mlieko zohrejeme na miernom ohreve.
Žĺtky s mliekom vyšľaháme metličkou.
Zapracujeme aj vanilkové pudingy.
Dobre premiešame, aby sa nevytvorili hrudky.
Zapracujeme tiež zvyšných 150 g kryštálového cukru.
Za stáleho miešania nalievame do teplého mlieka v hrnci.
Keď je krém hustý, odstavíme ho zo sporáka, preložíme do misky.
Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Cesto po upečení ochladíme na izbovú teplotu.
Do vychladnutého krému zapracujeme zmäknuté maslo.
Čokoládu si nalámeme, rozpustíme vo vodnom kúpeli.
Primiešame do polovice krému.
Na cesto navrstvíme vanilkový krém, uhladíme ho.
Naň naukladáme v mlieku namočené sušienky.
Na sušienky potom navrstvíme čokoládový krém, ktorý tiež uhladíme.
Vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.
Dezert odložíme na noc do chladničky a necháme vychladiť.
Dobrú chuť!
Video návod: