Vyskúšajte bravčovú krkovičku pečenú na zmesi korenia, cibuli a horčici.
Recept je neskutočne jednoduchý, určite ho zvládne každý a výsledok rozhodne stojí za to.
Jednoduchý recept z youtube kanála Recepty bez brepty na jemné pečené bravčové mäso.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
5 PL slnečnicového oleja
1 PL instantného cesnaku
1 PL šalvie
1 PL sušenej petržlenovej vňate
mleté korenie
1 kg bravčového mäsa
3 cibule
1 PL masti
soľ
330 ml svetlého piva
hrubozrnnú horčicu
Na prílohu:
zemiaky
anglickú slaninu
cibuľu
soľ
petržlenovú vňať
masť
Postup:
Do misky nalejeme olej, pridáme cesnak, sušenú šalviu, petržlenovú vňať, korenie a lyžicou premiešame.
Bravčové mäso nakrájame na hrubé plátky, obalíme ho v marináde a necháme odležať hodinu pri izbovej teplote.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na plátky.
Na panvici roztopíme masť, poukladáme mäso, z oboch strán posolíme, pridáme cibuľu a vypneme sporák.
Mäso zalejeme pivom, panvicu prekryjeme pokrievkou, vložíme do rúry a pečieme 90 minút pri teplote 180°C.
Po dopečení vyberieme mäso z panvice, pridáme horčicu, zamiešame a 5 minút prevaríme.
K mäsu sa výborne hodia na masti opečené zemiaky s anglickou slaninou, cibuľou a petržlenovou vňaťou.
Bravčovú lahôdku polejeme šťavou, pridáme prílohu a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: