Vynikajúci tip, ako pripraviť úžasne chutné kuracie alebo morčacie mäso. Vyskúšajte rýchlu horčicovú marinádu s medom, ktoré dodá mäso báječnú chuť!
Potrebujeme:
1 a ½ lyžice horčice (ideálne je dať 1 lyžicu plnotučnej a ½ lyžice celozrnnej horčice)
1 lyžicu medu
1 lyžicu oleja
1 lyžicu sójovej omáčky
1 lyžicu citrónovej šťavy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4-5 lyžíc (100 g) zemiakového škrobu
Soľ a čierne mleté korenie
2 strúčiky cesnaku
Voliteľné: nadrobno nasekané zelené bylinky
Marináda je na 600 g kuracieho alebo morčacieho mäso
Postup:
V miske zmiešame všetky prísady a dobre premiešame. Marinádu nalejme na mäso nakrájané menšie kúsky a necháme marinovať minimálne 5 hodín – ideálne cez noc.
Mäso môžeme pripraviť na panvici na troche oleja, alebo upiecť v rúre či ugrilovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk