Úžasný recept starej mamy na zapekané mäso s kapustou.
Jedlo je nenáročné na prípravu, určite si na ňom pochutnáte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Úžasný recept z youtube kanála Einfach und lecker na šťavnaté bravčové mäso s kapustou.
Potrebujeme:
1 – 1,2 kg bravčového mäsa
1 cibuľu
250 ml minerálnej vody
2 ČL mletej červenej papriky
soľ
mleté čierne korenie
1 hlavu kapusty
1 – 2 paradajky
100 g tvrdého syra
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na hrubšie plátky.
Vložíme ho do misy.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame, vložíme do nádoby od mixéra.
Pridáme mletú papriku a rozmixujeme.
Do rozšľahanej zmesi pridáme minerálnu vodu.
Špachtľou premiešame.
Mäso v miske okoreníme, osolíme.
Pridáme cibuľovú zmes, rukami premiešame.
Prekryjeme fóliou a necháme hodinu marinovať.
Kapustnú hlavu nakrájame na hrubšie plátky.
Na plech nalejeme olej.
Rozotrieme ho po celej ploche.
Poukladáme plátky kapusty.
Na kapustu poukladáme mäso.
Dáme piecť na 35-40 minút pri teplote 180°C.
Po uplynutí tejto doby vyberieme plech z rúry.
Na mäso poukladáme plátky paradajky a nastrúhaný syr.
Potom mäso pečieme ďalších 5-10 minút pri teplote 180°C.
Lahodné zapekané mäso na kapuste môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: