Vynikajúci recept na rýchle a naozaj chutné zemiaky, ktoré pripravíte na panvici.
Výborný recept sme našli na youtube kanáli Recetas y Más TV.
Potrebujeme:
900 g zemiakov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
8 strúčikov cesnaku – 8 strúčikov cesnaku
2 PL masla
1 ČL sladkej papriky
1 polievková lyžica petržlenovej vňate
1/2 ČL soli
Štipka čierneho korenia
1/2 veľkej mrkvy
1 ČL cibuľového prášku
Postup:
Zemiaky vyberáme malé – čo najmenšie.
Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme do hrnca.
Zalejeme vodou a pridáme aj lyžicu octu.
Varíme 12-15 minút do zmäknutia (skúsime mäkosť pomocou noža).
Pripravíme si ostatné prísady:
Cesnak nasekáme nadrobno.
Petržlen nasekáme najemno.
Mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu.
Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a trochu oleja.
Pridáme nasekaný cesnak a po pár sekundách mrkvu.
Premiešame a krátko restujeme.
Pridáme cibuľový prášok, papriku.
Ak nemáte cibuľový prášok, pridajte dve lyžice nadrobno nasekanej cibule.
Nakoniec pridáme polovice zemiakov. Pridáme soľ, ochutíme koreninami.
Restujeme a miešame špachtľo . aby sme zemiaky nerozbili.
Po asi minúte otoíme zemiaky rezanou časťou na panvicu, pridáme chilli prášoka necháme asi 1-2 minúty takto piecť na panvici.
Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou. A ešte zľahka premiešame.
Hotovo, môžeme podávať.
Prajeme vám dorú chuť! :-)
Video návod: