Také chutné slané pečivo ste už dlho nejedli!
Plnené buchtičky, ktoré sú ako vatička a slaná plnka s pórom vás milo prekvapí.
Sú také návykové, že ich budete pripravovať znova a znova.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept z youtube kanála Enfes Yemek Tarifleri a nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
200 ml šálka
90 ml pohár
1 šálku teplej vody
1 šálku teplého mlieka
1 pohár rastlinného oleja
1 PL kryštálového cukru
1 PL sušeného droždia
1 ČL soli
5 šálok hladkej múky (600 g)
Na plnku:
800 g póru
4 PL olivového oleja
1 ČL paradajkového pretlaku
1 ČL čierneho mletého korenia
1 ČL soli
200 g strúhaného syra
Na potretie a posypanie:
1 žĺtok
1 ČL rastlinného oleja
mak
Postup:
Do misy si nalejeme teplú vodu, teplé mlieko, 1 lyžicu cukru, sušené droždie.
Dobre premiešame metličkou a potom primiešame olej.
Následne zapracujeme múku, soľ.
Vypracujeme cesto.
Cesto prikryjeme a necháme nakysnúť na teplom mieste asi 45 minút.
Pór si umyjeme, pokrájame nadrobno a opečieme na olivovom oleji, kým nezmäkne.
Následne primiešame paradajkový pretlak, soľ, koreniny a plnka je hotová.
Po vykysnutí vytlačíme z cesta vzduch, prenesieme ho na pracovnú dosku, vyformujeme do valca.
Nakrájame na 8 približne rovnakých kúskov.
Všetky kúsky vygúľame, uložíme vedľa seba na plech a prikryjeme, aby neoschli, keď ich budeme po jednom spracúvať.
Každú guľku si potom vyvaľkáme na placku s priemerom 50 cm.
natrieme na ňu trochu pórovej plnky, posypeme strúhaným syrom, zabalíme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Takto spracujeme všetky guľky cesta – vyvaľkáme, naplníme, zrolujeme a uložíme na plech.
Prikryjeme utierkou, necháme ešte 15 minút podkysnúť.
Potom nakrájame na menšie časti.
Žĺtok si vyšľaháme s rastlinným olejom, potrieme vrch, posypeme makom.
Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C asi na 30 minút.
Hotovo.
Môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: