Žiadny dezert teraz nemá u nás taký úspech, ako táto nepečená sušienková roláda.
Netreba zapínať rúru, príprava je veľmi jednoduchá a je to pochúťka ako hrom.
Vhodná aj na slávnostný stôl!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu iladies.
Vychutnajte si túto maškrtu so svojimi blízkymi.
Potrebujeme:
Na základ:
250 g sušienok
80 g práškového cukru
80 g masla
30 g mletého kokosu
2 PL kakaového prášku
50 ml čiernej kávy
50 ml rumovej esencie
6 PL marhuľového džemu
Na krém:
20 g hladkej múky
100 ml mlieka
12 g vanilkového cukru
100 g práškového cukru
100 g masla
30 g mletého kokosu
Iné:
mletý kokos
Postup:
Sušienky si pomelieme, dáme do misy.
Pridáme práškový cukor, kokosové vločky, kakaový prášok.
Pridáme aj džem, zmäknuté maslo, kávu a rumovú esenciu.
Ručne vymiešame na hladké cesto.
Odložíme do chladničky a medzitým si pripravíme krém.
Do hrnca si nasypeme múku, pridáme vanilkový cukor, pár lyžíc mlieka.
Dobre premiešame.
Vmiešame zvyšné mlieko.
Na miernom ohni varíme do zhustnutia.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a následne vmiešame strúhaný kokos.
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým cukrom.
Pridáme kokosovú zmes a vymiešame do hladka.
Na pracovnú dosku si dáme papier na pečenie, poprášime práškovým cukrom.
Prenesieme naň sušienkové cesto.
Z cesta si vytvarujeme obdĺžnik s rozmerom 25 x 30 cm.
Na dlhých okrajoch necháme voľné asi 2 cm od okraja.
Na zvyšok plochy rovnomerne natrieme krém.
Pomocou papiera na pečenie zvinieme do rolády.
Na vrchu posypeme strúhaným kokosom.
Odložíme na pár hodín do chladničky.
Potom stačí už len nakrájať a môžeme podávať.
Dobrú chuť!