Nesmierne lahodné jedlo, ktoré máte raz dva hotové: Ak ste takto ešte nikdy mäso nepripravovali, určite to urobte!

[mashshare]

Lahodné a šťavnaté mäsko, ktoré sa rozplýva na jazyku v kombinácii s chutnými zemiakmi – kto by nemal chuť na takýto obed, či večeru?

Pripravte si toto jedlo najbližšie na obed a budete nadšení. 

Žiadna veda, len jednoduché suroviny, ale chuť dokonalá.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Olgas Küche a potom už len vychutnávajte tú skvelú chuť. 

Potrebujeme:

800 g bravčového mäsa

čierne mleté korenie

koriander

červenú mletú papriku

2 cibule

2 PL sójovej omáčky

1 PL rastlinného oleja

Príloha:

4 veľké zemiaky

30 g hladkej múky

1/2 ČL oregana

1/2 ČL červenej mletej papriky

1/2 ČL soli

80 ml vody

rastlinný olej

Postup:

Mäso si nakrájame na hrubšie pláty.

Z oboch strán osolíme, okoreníme, posypeme koriandrom, aj červenou paprikou.

 

 

Vložíme do jenskej misy.

Navrstvíme cibuľu, ktorú sme si ošúpali a nakrájali na prúžky.

Postláčame ju rukami.

 

 

Polejeme sójovou omáčkou, rastlinným olejom a premiešame s cibuľou.

Prikryjeme potravinárskou fóliou. 

Takto marinujeme mäso v chladničke aspoň 1 hodinu. 

Potom mäso vyberieme (bez cibule).

Sprudka ho opečieme z oboch strán na rozhorúčenej panvici s olejom dozlatista. 

 

 

Cibuľu rozprestrieme na dno vymasteného plechu.

Na ňu navrstvíme opečené mäso. 

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. 

Medzitým si pripravíme prílohu zo zemiakov. 

 

 

Ošúpeme si ich, nakrájame na väčšie mesiačiky.

Zalejeme vodou a necháme stáť 30 minút. 

Potom zemiaky scedíme, vložíme do hrnca, zalejeme čistou vodou.

Povaríme asi 5 – 7 minút. 

 

 

Do misky si nasypeme múku, oregano, červenú papriku, soľ.

Zmiešame s vodou.

Vidličkou vypracujeme hladké cestíčko. 

Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime.

Po jednom na ňu ukladáme zemiaky. 

 

 

Opekáme ich zo všetkých strán, kým nie sú hotové a potom ich naservírujeme spolu s mäskom a cibuľou.

Dobrú chuť!

Celý postup nájdete v priloženom videu TU

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes