Keď som bol v Thajsku na dovolenke, tak mi miestni poradili účinnú fintu, ako pripraviť úžasné vajcia.
Teraz ich týmto spôsobom často pripravujem aj s lahodnou zeleninovo-mäsovou omáčkou, pretože deťom neskutočne zachutili.
Fantastický recept z youtube na praženicu s omáčkou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 vajcia
1 ČL soli
Na omáčku:
1/2 mrkvy
1/2 papriky
4 strúčiky cesnaku
jarnú cibuľku
trochu mletého mäsa
2/3 hrnčeka vody
1/2 ČL soli
1/2 ČL cukru
1 PL sójovej omáčky
1/2 PL ustricovej omáčky
Na zahustenie:
1 PL vody
1 PL škrobu
Postup:
Do misky pridáme vajcia, soľ.
Poriadne zamiešame.
Na tanier pridáme na malé kocky nakrájanú mrkvu.
Rovnako pridáme aj nadrobno nakrájanú papriku.
Potom nožíkom roztlačíme cesnak.
Najemno nasekáme a pridáme na tanier k zelenine.
Nakoniec vložíme na malé kúsky nakrájanú jarnú cibuľku.
Do hrnca na sporáku nalejeme vodu.
Rozmiešané vajcia a za jemného miešania vareškou varíme na strednej teplote.
Keď sú vajcia uvarené,.
Vypneme sporák.
Scedíme z nich prebytočnú vodu a vložíme na tanier.
Na predhriatu panvicu nalejeme olej.
Na strednom ohni uvaríme mleté mäso.
Keď sa mäso uvarí a zbelie.
Pridáme cesnak, cibuľku.
Restujeme, kým cesnak nerozvoniava a mäso nie je do zlatista.
Ďalej pridáme mrkvu, papriku.
Dobre premiešame.
Nalejeme vodu, pridáme soľ, cukor, sójovú a ustricovú alebo rybiu omáčku.
Zmes premiešame, pridáme vodu so škrobom.
Miešame a dusíme, kým omáčka nezhustne.
Uvarenú omáčku pridáme na praženicu a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod:
Ďalšie triky s vajíčkami
Pripravte si aj ďalšie vajíčkové kreácie, ktoré nadchnú vašich hostí!
Vajíčkové toasty
Zoberte si krajce toastového chleba, vyrežte striedku a chlieb položte na vymastenú panvicu.
Do stredu rozklepnite vajíčko, môžete pridať aj ďalšie suroviny podľa chuti a nezabudnite osoliť a okoreniť obľúbeným korením.
Vajíčková roláda
Efektné občerstvenie vytvoríte aj pomocou vajíčkovej rolády. Stačí si vyšľahať vajíčka, zmiešať napríklad s nadrobno pokrájanou šunkou, kúskami syra, nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou alebo mladým špenátom a malými kúskami paradajky.
Osolíme, okoreníme, zmes vylejeme na panvicu a opečieme z oboch strán. Môžeme prípadne naplniť ľubovoľnou plnkou alebo len tak zrolujeme, nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!
Video návod: