Tento lahodný dezert si vás podmaní nielen svojou chuťou, ale aj jednoduchosťou.
Každé sústo sa rozpúšťa na jazyku a jesť ho je hotovým pôžitkom.
Ale dosť už bolo rečí a radšej si ho pripravte ešte dnes!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup nájdete aj na youtube kanáli Cookrate – koláče a zvládnete ho pripraviť aj bez predchádzajúcich skúseností s pečením.
Na konci nájdete aj bonusový recept.
Potrebujeme:
3 vajcia
125 g hladkej múky
130 g kryštálového cukru
10 g kypriaceho prášku do pečiva
60 g kakaa
35 g rozpusteného masla
plech s rozmerom 25 x 30 cm
Na krém:
8 vaječných bielkov
300 g práškového cukru
10 g želatíny
100 ml vody
Na polevu:
250 g čokolády na varenie
50 g masla
Postup:
Do misky si rozklepneme 3 vajcia, pridáme kryštálový cukor.
Vyšľaháme kým sa cukor nerozpustí.
Maslo si rozpustíme a prilejeme do vajíčkovej zmesi.
Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva, s kakaom, premiešame a zašľaháme, aby vzniklo redšie kakaové cesto.
Cesto potom nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C.
Medzitým si oddelíme do misky 8 bielkov, ktoré začneme šľahať ručným šľahačom a postupne prisypávame práškový cukor.
Šľaháme, kým nám nevznikne tuhý sneh, ktorý následne vyšľaháme spolu s napučanou a rozpustenou želatínou.
Bielkový krém rovnomerne vylejeme na upečené kakaové cesto.
Polevu si pripravíme tak, že nalámanú čokoládu vymiešame spolu s maslom vo vodnom kúpeli alebo necháme 5 minút v mikrovlnnej rúre a následne vymiešame.
Dezert polejeme polevou, ktorú rovnomerne rozotrieme po celom povrchu a odložíme ho do chladničky ešte na 30 minút.
Potom stačí už len nakrájať a môžeme ho podávať.
Dobrú chuť!
BONUS
Potrebujeme:
4 vajcia
80 g kryštálového cukru
5 g vanilkovej esencie
10 g kypriaceho prášku do pečiva
citrónovú kôru z jedného citróna
100 g hladkej múky
40 g kakaa
Na krém:
100 g kyslej smotany
200 g kryštálového cukru
80 g vanilkového pudingu v prášku
500 ml mlieka
200 g čerešňového alebo višňového kompótu
300 ml čerešňovej alebo višňovej šťavy
10 g kukuričného škrobu + 20 ml vody
Postup:
Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme do peny.
Zašľaháme vanilkovú esenciu, kypriaci prášok, citrónovú kôru, aj múku s kakaom.
Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút pri teplote 180 °C.
Medzitým si pripravíme krém. Do hrnca si dáme kyslú smotanu, nasypeme cukor, pudingový prášok a všetko zalejeme mliekom.
Premiešame metličkou a na sporáku uvaríme hustý krém.
Do upečeného korpusu urobíme pomocou malej vykrajovačky (alebo zdobiacej špičky) rovnomerne vedľa seba jamky a potom na cesto rozotrieme uvarený krém.
Na vrch naukladáme čerešne alebo višne, šťavu si zlejeme do hrnca a pridáme škrob, ktorý sme si predtým rozmiešali vo vode.
Zhustnutú ovocnú omáčku nalejeme na vrch dezertu a odložíme do chladničky na 1 hodinu.
Nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!