Keď mám doma zemiaky, rodina si vždy pýta toto jedlo: Neuveriteľne jednoduchý a chutný recept!

[mashshare]

Toto jedlo si okamžite zamiluje celá vaša rodina.

 

 

Pritom príprava je veľmi jednoduchá a potrebujete len pár lacných prísad. 

Keď raz tieto zemiakové pampúšiky ochutnáte, budete ich chcieť robiť znova a znova.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z youtube.

Potrebujeme:

3 stredne veľké zemiaky (300 g)

1 ČL soli

1 vajce

1 pohár zemiakového vývaru

1 ČL suchého droždia (7 g)

1 ČL kryštálového cukru

450 – 500 g polohrubej múky

1 PL rastlinného oleja

Postup:

 

 

Zemiaky si ošúpeme.

Nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca s vodou.

Uvaríme do mäkka. 

 

 

Zemiaky následne scedíme (trochu vody si však zlejeme do pohára, pretože ju budeme potrebovať).

Aroztlačíme pučidlom na pyré.

Pyré posypeme soľou, pridáme vajíčko a dobre premiešame.  

 

 

Zalejeme zemiakovým vývarom, nasypeme sušené droždie, cukor a vymiešame hladkú hmotu.

Do tej následne zapracujeme múku a vymiesime kompaktné cesto. 

Aby sa nám s cestom lepšie pracovalo, pridáme lyžicu oleja a zapracujeme. 

 

 

Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 30 minút kysnúť. 

 

 

Po vykysnutí si potrieme ruky trochou oleja, cesto preložíme na pracovnú dosku a rozrežeme ho na 12 približne rovnakých častí. 

 

 

Každý kúsok vygúľame, uložíme vedľa seba na dosku, prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme podkysnúť 5 – 7 minút. 

Na panvicu si nalejeme väčšie množstvo oleja, rozhorúčime a pripravené pampúšiky vysmážame z oboch strán dozlatista. 

 

 

Ukladáme na papierové utierky, aby do nich vsiakla prebytočná mastnota a môžeme podávať. 

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes