Toto jedlo si okamžite zamiluje celá vaša rodina.
Pritom príprava je veľmi jednoduchá a potrebujete len pár lacných prísad.
Keď raz tieto zemiakové pampúšiky ochutnáte, budete ich chcieť robiť znova a znova.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto návodu z youtube.
Potrebujeme:
3 stredne veľké zemiaky (300 g)
1 ČL soli
1 vajce
1 pohár zemiakového vývaru
1 ČL suchého droždia (7 g)
1 ČL kryštálového cukru
450 – 500 g polohrubej múky
1 PL rastlinného oleja
Postup:
Zemiaky si ošúpeme.
Nakrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca s vodou.
Uvaríme do mäkka.
Zemiaky následne scedíme (trochu vody si však zlejeme do pohára, pretože ju budeme potrebovať).
Aroztlačíme pučidlom na pyré.
Pyré posypeme soľou, pridáme vajíčko a dobre premiešame.
Zalejeme zemiakovým vývarom, nasypeme sušené droždie, cukor a vymiešame hladkú hmotu.
Do tej následne zapracujeme múku a vymiesime kompaktné cesto.
Aby sa nám s cestom lepšie pracovalo, pridáme lyžicu oleja a zapracujeme.
Cesto prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 30 minút kysnúť.
Po vykysnutí si potrieme ruky trochou oleja, cesto preložíme na pracovnú dosku a rozrežeme ho na 12 približne rovnakých častí.
Každý kúsok vygúľame, uložíme vedľa seba na dosku, prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme podkysnúť 5 – 7 minút.
Na panvicu si nalejeme väčšie množstvo oleja, rozhorúčime a pripravené pampúšiky vysmážame z oboch strán dozlatista.
Ukladáme na papierové utierky, aby do nich vsiakla prebytočná mastnota a môžeme podávať.
Dobrú chuť!