Najlepšie zemiakové placky aké som jedla: Rýchly a jednoduchý recept ako od najlepšej kuchárky!

[mashshare]

Vynikajúce placky, ktoré si môžete dopriať kedykoľvek, keď na ne dostanete chuť.

Pridajte do nich pór a budú chutiť ešte lepšie. 

Fantastické rýchle jedlo!

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vyskúšajte tento recept z youtube.

Potrebujeme:

500 – 600 g zemiakov

1 vajce

70 – 90 g póru

20 – 30 g hladkej múky

1 PL kyslej smotany

rastlinný olej na vysmážanie

soľ

čierne mleté korenie

Postup:

Pór si umyjeme.

Nakrájame ho nadrobno.

 

 

Zemiaky si ošúpeme.

Nakrájame na menšie kúsky.

Vložíme do mixéra spolu s vajíčkom, kyslou smotanou.

Dochutíme soľou a korením.

 

 

Rozmixujeme, pridáme pór a zapracujeme hladkú múku.

Na panvicu si nalejeme olej, rozhorúčime.

Pomocou lyžice kladieme primerané množstvo zemiakovej hmoty. 

Vysmážame z oboch strán dozlatista.

Ukladáme na papierové utierky, aby sme ich zbavili prebytočnej mastnoty.

 

Hotovo.

Môžeme podávať.

Niekoľko trikov pre najlepšie placky

 

Z chutných zemiakových placiek sa nám neraz rozbúchalo srdce. Niektorí ich môžu jesť aj každý deň.

Zemiakové placky patria medzi pochúťky, ktoré sa stali stálicou našej kuchyne.

V každej domácnosti sa pripravujú trochu inak. Niektorí používajú rôzne triky, aby boli placky ešte chutnejšie.

 

Ako pripraviť zemiakové placky ešte chutnejšie podľa tipov od profi kuchárov.

Ako pripraviť chrumkavé zemiakové placky?

 

Zemiakové placky budú chrumkavejšie, ak použijeme správne množstvo múky.

Príliš veľa tejto prísady dodá našim pochúťkam konzistenciu podobnú rezancom.

Preto je lepšie pridať trochu menej múky.

 

 

Veľký význam má druh múky

Najčastejšie sa na zemiakové placky používa pšeničná múka.

Najvhodnejší je typ od 400 po 500.

Použitie takejto múky spôsobí, že cesto na placky bude mať správnu konzistenciu.

Podobný efekt dosiahneme aj vďaka kukuričnej múke. Navyše to jemne ovplyvní chuť placiek, budú aj trochu viac žlté.

Najhoršie je na tom zemiaková a pohánková múka. Zemiakové placky pripravené z týchto druhov múky budú tvrdé alebo gumené.

 

 

Nielen múka je zodpovedná na chrumkavosť placiek

 

Pri vyprážaní dbáme na to, aby bol olej dostatočne rozohriaty.

Pre repkový tuk by mala byť teplota 180°C.

Potom sa naša pochúťka rovnomerne prepečie a bude chrumkavejšia.

Keď položíme placky na panvicu, je najlepšie to urobiť v malých porciách.

Tenšie pochúťky bývajú chrumkavejšie. Dodržiavanie týchto pravidiel by nám malo zaručiť kulinársky úspech.

 

 

Zemiakové placky v unikátnych verziách

 

Zvyčajne sa zemiakové placky podávajú so smotanou. Niektorí si pri jedle doprajú aj pohár mlieka.

Samozrejme, špecialita sa dá pripraviť na rôzne spôsoby.

Oplatí sa ju obohatiť napríklad nasekanými listami špenátu alebo petržlenovou vňaťou.

Nezaškodí ani pohrať sa s prísadami v podobe korenín.

Trochu cesnaku, kurkumy a údenej papriky dodá jedlu výraznú chuť.

Môže sa osvedčiť o obohatenia cesta o strúhaný syr. Možností je veľa a limitovaní sme iba vlastnou invenciou.

 

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes