Nadýchané buchty ako obláčik aj bez miesenia: Vláčne cesto s ktorým sa dobre pracuje a jednoduchá príprava – tie musíte vyskúšať!

[mashshare]

Pripravte si tieto vynikajúce buchty, ktoré sú nadýchané, ako obláčik. 

Vláčne cesto netreba miesiť a celý postup je veľmi jednoduchý.

Budete ich milovať!

 

Inšpirujte sa týmto skvelým receptom od Qiong Cooking a budete mať pečivo, ktoré je lepšie ako z pekárne.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

Potrebujeme:

230 g vlažného mlieka

4 g instantného droždia

38 g krupicového cukru

1 vajce

15 g rastlinného oleja

350 g hladkej múky

3 g soli

Ďalej:

plech s rozmerom 23 x 23 cm

Postup:

Do misy si nalejeme vlažné mlieko.

 

 

Pridáme instantné droždie, cukor, rozklepnuté vajíčko a rastlinný olej.

Všetko dobre premiešame, aby sa suroviny spojili. 

Do zmesi zapracujeme múku, aj soľ a vareškou vymiešame kompaktné cesto – potrvá to asi 2 minúty.

Misu s cestom prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 1 hodinu kysnúť. 

 

 

Po hodine by malo byť cesto asi 2-krát tak veľké, vareškou ho trochu premiešame.

Preložíme na pracovnú dosku, ktorú sme si posypali hrubšou vrstvou múky. 

Cesto trochu posypeme múkou aj z vrchu.

Formujeme ho tak, že ho z vonkajších okrajov jemne zatláčame do stredu. 

Potom cesto prevrátime, vyformujeme do okrúhleho bochníka, ktorý nakrájame na 9 rovnakých častí. 

 

 

Jednotlivé kúsky teraz jemne posypeme múkou a vytvarujeme na buchty. 

Tie prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť 15 minút. 

Po vykysnutí buchty znovu po jednom roztlačíme na placku a znovu vyformujeme.

Ukladáme ich vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.

Keď máme všetky buchty uložené vedľa seba na plechu, prikryjeme ich znovu potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť tentokrát 1 hodinu.  

Po vykysnutí dáme dolu potravinársku fóliu, poprášime múkou.

Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 175 °C na 22 minút a potom ich 8 minút pečieme prikryté alobalom, aby sme predišli zhnednutiu. 

 

Hotovo.

Buchty ako obláčik sú hotové.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes