Pripravte si tieto vynikajúce buchty, ktoré sú nadýchané, ako obláčik.
Vláčne cesto netreba miesiť a celý postup je veľmi jednoduchý.
Budete ich milovať!
Inšpirujte sa týmto skvelým receptom od Qiong Cooking a budete mať pečivo, ktoré je lepšie ako z pekárne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
230 g vlažného mlieka
4 g instantného droždia
38 g krupicového cukru
1 vajce
15 g rastlinného oleja
350 g hladkej múky
3 g soli
Ďalej:
plech s rozmerom 23 x 23 cm
Postup:
Do misy si nalejeme vlažné mlieko.
Pridáme instantné droždie, cukor, rozklepnuté vajíčko a rastlinný olej.
Všetko dobre premiešame, aby sa suroviny spojili.
Do zmesi zapracujeme múku, aj soľ a vareškou vymiešame kompaktné cesto – potrvá to asi 2 minúty.
Misu s cestom prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 1 hodinu kysnúť.
Po hodine by malo byť cesto asi 2-krát tak veľké, vareškou ho trochu premiešame.
Preložíme na pracovnú dosku, ktorú sme si posypali hrubšou vrstvou múky.
Cesto trochu posypeme múkou aj z vrchu.
Formujeme ho tak, že ho z vonkajších okrajov jemne zatláčame do stredu.
Potom cesto prevrátime, vyformujeme do okrúhleho bochníka, ktorý nakrájame na 9 rovnakých častí.
Jednotlivé kúsky teraz jemne posypeme múkou a vytvarujeme na buchty.
Tie prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť 15 minút.
Po vykysnutí buchty znovu po jednom roztlačíme na placku a znovu vyformujeme.
Ukladáme ich vedľa seba na plech pokrytý papierom na pečenie.
Keď máme všetky buchty uložené vedľa seba na plechu, prikryjeme ich znovu potravinárskou fóliou a necháme podkysnúť tentokrát 1 hodinu.
Po vykysnutí dáme dolu potravinársku fóliu, poprášime múkou.
Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 175 °C na 22 minút a potom ich 8 minút pečieme prikryté alobalom, aby sme predišli zhnednutiu.
Hotovo.
Buchty ako obláčik sú hotové.
Dobrú chuť!