Vynikajúci recept na domáci zákusok Tiramisu s veľmi lahodnou a jemnou chuťou.
Dá sa upiecť aj ako torta v okrúhlej forme.
Potrebujeme:
Cesto:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 vajce
6 lyžíc kryštálový cukor
3 lyžíc olej
2 lyžice voda
5 lyžíc hladká múka
2 lyžice kakao
1.5 lyžičky kypriaci prášok
Na poliatie:
100 ml espresso
2 lyžice mandľový likér
Krém:
500 g mascarpone
250 g jemný tvaroh
100 g práškový cukor
250 ml smotana na šľahanie
Postup:
Korpus:
celé vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
Potom do peny preosejeme múku, kakao a kypriaci prášok a zľahka zapracujeme tak, aby stratili čo najmenej vzduchu.
Nakoniec primiešame olej, vodu a cesto navrstvíme do hlbokého plechu (20×20 cm) vystlaného papierom na pečenie.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 25 minút.
Keď vychladne ostrým nožom ho prerežeme na dva pláty.
Krém:
mascarpone a tvaroh vyšľaháme s práškovým cukrom.
Pridáme vychladnutú smotanu a šľaháme do nadýchaného krému.
Ja zvyknem na zafarbenie pridať do krému aj trochu kakaového prášku, prípadne rozpustenú kávu.
Krém získa tmavší nádych, ale tento krok je samozrejme voliteĺný.
Vyskladanie:
Plech vyložíme potravinárskou fóliou a na dno uložíme prvý plát, ktorý pokvapkáme espressom vymiešaným s likérom.
Navlhčený korpus potrieme polovicou krému.
Priložíme druhý korpus, ktorý tiež navlhčíme a potrieme krémom.
Krémom môžeme potrieť aj boky koláča,
Zarovnáme a uložíme do chladu na minimálne 3 hodiny.
Nakoniec ozdobíme kakaovým práškom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)