Jednoduchý a rýchly recept krok za krokom a príprava nezaberie viac, ako 30 minút.
Prekvapte návštevu týmto lahodným dezertom.
Za minimum práce, skvelý výsledok!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Inšpirujte sa týmto skvelým receptom z portálu kilocalorii a torta je raz dva na stole.
Potrebujeme:
4 vajcia
150 g kryštálového cukru
150 g hladkej múky
8 g prášku do pečiva
formu s rozmermi 35 x 38 cm
Na sirup:
250 ml vody
150 g práškového cukru
citrónovú kôru
8 g vanilkového cukru
Na krém:
500 g šľahačkovej smotany (ak použijete nesladenú šľahačkovú smotanu, pridajte 150 – 200 g práškového cukru)
8 g vanilkového cukru
250 g mascarpone alebo jemného tvarohu
Postup:
Ako prvé si pripravíme cesto.
V miske si vyšľaháme vajcia do peny, potom pridáme kryštálový cukor.
Pokračujeme v šľahaní pri vysokých otáčkach asi 8 – 10 minút.
Keď vznikne objemná belavá pena, primiešame preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a šľaháme pri nízkej rýchlosti.
Takto získané cesto navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Uhladíme a vložíme ho do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 10 – 15 minút, potom urobíme test špáradlom a ak je cesto hotové, vyberieme ho.
Opatrne cesto preklopíme, odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť.
Následne ho rozdelíme na 4 rovnaké časti.
Teraz si pripravíme sirup.
Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme práškový cukor a vanilkový cukor.
Pridáme citrónovú kôru, premiešame a zahrievame, kým sa cukor úplne nerozpustí.
Sirup necháme vychladnúť a prelejeme ho do misky.
Predtým, ako zostavíme tortu, si ešte pripravíme krém.
V samostatnej miske vymiešame dohladka mascarpone.
Ak použijeme nesladenú šľahačkovú smotanu, pridáme do nej aj práškový cukor.
Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na tuhú šľahačku a potom ju spojíme s mascarpone.
Podľa chuti môžeme pridať vanilkový cukor, kakao alebo ovocný sirup.
Teraz máme všetko pripravené na zostavenie dezertu.
Na podnos položíme prvý kus upečeného cesta, polejeme ho sirupom a natrieme výdatnou vrstvou krému. V
rstvy opakujeme a posledná vrstva bude tvorená plátom, ktorý už nepolejeme sirupom.
Povrch a okraje torty potrieme zvyškom krému a ozdobíme pomocou zdobiaceho vrecúška.
Odložíme na niekoľko hodín do chladničky, potom nakrájame a môžeme podávať.
Dobrú chuť!