Jednoduché a veľmi chutné jedlo, ktoré pozostáva z teľacieho mäska a šampiňónovej omáčky.
Mäsko je šťavnaté a spolu s touto šampiňónovou omáčkou chutí naozaj skvele.
Pripravte si ho na obed aj vy a presvedčte sa sami!
Postupujte podľa tohto návodu z youtube.
Potrebujeme:
600 g teľacích steakov (môžete použiť aj bravčové alebo iné hovädzie mäso – z bravčového odporúčam krkovičku)
200 g šampiňónov
maslo alebo rastlinný olej
horčicu
100 ml vody
soľ
čierne mleté korenie
rozmarín
vegetu
1 strúčik cesnaku
hladkú múku
Postup:
Očistené šampiňóny si nakrájame na tenké plátky.
Rezne si jemne naklepeme tĺčikom na mäso.
Okraje mäsa na niekoľkých miestach narežeme.
Potom mäsko obalíme z oboch strán v múke.
Na panvicu si dáme rozpustiť maslo alebo použijeme rastlinný olej.
Rozhorúčime a mäso opečieme z oboch strán.
Keď mäso otočíme na druhú stranu.
Natrieme každý plát trochou horčice a podlejeme vodou.
Osolíme, okoreníme a posypeme rozmarínom, aj vegetou.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút.
Po uplynutí tejto doby vložíme do panvice prelisovaný cesnak.
Vložíme pokrájané šampiňóny.
Teraz dusíme ďalších 10 – 15 minút pod pokrievkou.
Mäsko ešte raz podlejeme trochou vody.
Hotovo.
Môžeme servírovať.
Dobrú chuť!