Jemné sladké pečivo, aké ste ešte nejedli. Jednoznačne odporúčame vyskúšať tieto slimáky podľa nášho receptu.
Ak tak spravíte, určite nebudete ľutovať a uvidíte, akou rýchlosťou budú miznúť zo stola.
Jednoduchý a časovo nenáročný recept na jemné slimáky z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 ml teplého mlieka
8 g vanilkového cukru
3 PL kryštálového cukru
1 PL sušeného droždia
4 PL rastlinného oleja
1 bielok
500 g hladkej múky
1 ČL soli
40 g masla
2 PL kukuričného škrobu
Na plnku:
150 g marhuľového džemu
60 g sušených hrozienok
Na potretie:
1 žĺtok
1 PL mlieka
Postup:
Do misky pridáme mlieko, vanilkový cukor, cukor, droždie a lyžičkou premiešame.
Potom pridáme olej, bielok, soľ a počas miešania dosýpame múku.
Zo zmesi rukami vymiesime cesto, v miske ho prekryjeme fóliou, utierkou a necháme hodinu odležať.
Cesto rozdelíme na pomúčenej podložke na 7 rovnakých guliek.
Všetky guľky rozvaľkáme do kruhu veľkosti taniera.
Cesto potrieme zmäknutým maslom a posypeme trochou kukuričného škrobu.
Takýmto spôsobom na seba naukladáme všetky vrstvy cesta.
Potom cesto odložíme na 10 minút do chladničky.
Po desiatich minútach cesto roztiahneme rukami na pomúčenej podložke, rozvaľkáme a potrieme marhuľovým džemom po celej ploche.
Potom cesto posypeme sušenými hrozienkami a zrolujeme.
Po zrolovaní cesto nakrájame pomocou nite na krúžky a poukladáme vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie.
Slimáky trochu roztlačíme dlaňou a necháme 20 minút odpočívať.
V malej miske spolu rozšľaháme žĺtok s mliekom, potrieme ním cesto a dáme piecť do predhriatej rúry na 20-25 minút pri teplote 170°C.
Sladká pochúťka je hotová a môžeme ju servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: