Jemné mäsko plnené uhorkami a slaninou zapekané v rúre ako výnimočný gurmánsky zážitok.
So zapekanými zemiakmi a čarovnou omáčkou predstavuje nebíčko v ústach.
Rýchly a nenáročný recept z youtube na jemnú zapekanú krkovičku.
Potrebujeme:
800 g bravčovej krkovičky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
300 g nakladaných uhoriek
150 g cibule
250 g slaniny
20 g horčice
15 g soli
8 g čierneho korenia
Na prílohu:
700 g zemiakov
5 g soli
3 g čierneho korenia
12 ml olivového oleja
3 g cesnakového prášku
Na omáčku:
1 červenú cibuľu
150 ml červeného vína
20 g horčičných semienok
1 bobkový list
Postup:
Krkovičku nakrájame na tenšie plátky, ktoré posolíme, okoreníme a preložíme na seba.
Potom jednotlivé plátky potrieme horčicou a naukladáme na ne cibuľové krúžky a slaninu.
Ďalšiu vrstvu pridáme na plátky nakrájané uhorky.
Takto pripravíme všetky plátky mäsa, ktoré na seba jednotlivo navrstvíme.
Mäso previažeme potravinárskou niťou, aby nám držali všetky ingrediencie pokope, a vložíme do jenskej formy.
Dom misky s nakrájanými zemiakmi pridáme olej, cesnakový prášok, čierne korenie, soľ a všetko premiešame rukami.
Zemiaky vložíme do formy s mäsom a dáme piecť na 45 minút pri teplote 180°C.
Nakoniec si pripravíme omáčku.
Do naolejovanej panvice na sporáku pridáme najemno nakrájanú cibuľu, víno, horčičné semiačka, korenie, soľ, bobkový list a za miešania varíme.
Zapečené mäso so zemiakmi vyberieme z rúry, polejeme omáčkou a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: