Keď máme chuť na niečo dobré, pripravím na obed túto mäsovú roládu plnenú hubovo – syrovou plnkou!
Mäsko je lahodné a šťavnaté, takže si vždy pochutí celá rodina a ostanú len prázdne taniere.
Vyskúšajte takto pripravenú roládu a inak ju už ani robiť nebudete!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Inšpirujte sa týmto receptom z youtube.
Potrebujeme:
7 šampiňónov
rastlinný olej
soľ
100 g tvrdého syra
2 strúčiky cesnaku
1,2 kg bravčovej krkovičky
čierne mleté korenie
červenú mletú papriku
1 cibuľu
1 ČL horčice
1 ČL francúzskej horčice
1 ČL medu
Postup:
Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozhorúčime.
Orestujeme na ňom na kúsky nakrájanú cibuľu.
Navrstvíme huby, pár minút opekáme za stáleho miešania, potom osolíme a opekáme šampiňóny, kým nie sú mäkké.
Tvrdý syr si nastrúhame na hrubom strúhadle a cesnak si prelisujeme do malej misky.
Bravčovú krkovičku si narežeme tak, aby nám vznikol jeden veľký súvislý plát mäsa.
Mäso teraz prekryjeme potravinárskou fóliou a jemne naklepeme tĺčikom na mäso.
Následne na povrchu narežeme plytké drážky v tvare mriežky, celý plát mäsa rovnomerne potrieme prelisovaným cesnakom, osolíme, opaprikujeme a okoreníme.
Koreniny s cesnakom dobre rozotrieme rukou.
Na mäso teraz rovnomerne navrstvíme hubovú plnku, strúhaný syr a zrolujeme.
Roládu zafixujeme niťou a v miske si pripravíme marinádu z horčice, francúzskej horčice a medu.
Mäso položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ho zo všetkých strán marinádou.
Plech s mäsom prikryjeme alobalom a necháme 1 – 1,5 hodiny marinovať.
Rúru si zohrejeme na 220 °C, plech odokryjeme a pečieme asi 30 minút.
Potom mäso vytiahneme, prikryjeme mokrým papierom na pečenie, alobalom a vložíme naspäť do rúry.
Pečieme pri teplote 190 °C asi 60 minút.
Po uplynutí tejto doby dáme dolu papier na pečenie, aj alobal a dopečieme pri teplote 220 °C asi 10 – 15 minút.
Po upečení dáme dolu niť, roládu nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!
Video návod: