Vrelo odporúčame vyskúšať tento recept.
Je to unikátny spôsob prípravy bravčového mäsa tak, aby si zachovalo jemnú a šťavnatú chuť!
Na toto jedlo z retete-usoare budete potrebovať len pár surovín a výsledok je fantastický.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
asi 5 kg bravčového mäsa (ideálne pliecko alebo stehno s kožou a pekným mastným okrajom)
soľ podľa chuti
100 ml vody
300 ml
500 ml piva
Postup:
Bravčové mäso si umyte a osušte papierovými utierkami z oboch strán.
Na vrchu mäsa urobte malé zárezy, aby sa odstránil z mäsa počas pečenia prebytočný tuk.
Posypte mäso dôkladne soľou a dobre ju vmasírujte.
Bavčové mäso vyžaduje veľa soli.
Nasoľte ho aj z opačnej strany a potom položte na pekáč s grilovacou mriežkou, na ktorú umiestnime mäso.
Vložíme ho do studenej rúry a potom nastavíme teplotu na 180 °C.
Doba pečenia závisí od množstva mäsa.
Na 1 kg mäsa to trvá asi 1 hodinu v rúre.
Po 1 hodine vyberte mäso von, nalejte 1 pohár vody a vráťte do rúry.
Po 2 hodinách mäso vyberieme a otočíme opačnou stranou dolu.
V prípade potreby ho podlejte vodou a ďalej pečte pri teplote 180 °C.
Po 3 hodinách a 30 minútach vyberte a znova otočte tak, aby kôrka smerovala nahor.
Mäso zalejte pivom, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka a vráťte do rúry.
V miske zmiešajte 3 lyžice soli so 100 ml vody a dobre premiešajte.
Po 4 hodinách a 30 minútach vyberte mäso z rúry.
Teraz namažte zmesou soli a vody.
Vráťte ho do rúry a nastavte teplotu na 220 °C.
Pečte ešte 15 minút.
Teraz hotové mäso vyberte z rúry a nechajte mierne vychladnúť.
Mäso nakrájajte na plátky a ihneď podávajte.
Dobrú chuť!