Pani Martina má vynikajúci tip, ako prirpaviť karfiol v trojobale, bez vyprážania a dokonca aj bez predvárania.
Budete sa diviť, ale takto pripravený nielen vyzerá ako vyprážaný v trojobale, ale chutí perfektne.
Na povrchu krásne chrmkavý a vo vnútri mäkučký, ale nie je rozvarený.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ide o vynikajúci tip pre každého, kto chce vyskúšať zdravšiu a jednoduchšiu verziu tradičného pokrmu.
Potrebujeme:
Hlávku karfiolu
Strúhanku
Vajcia
Hladkú múku
Olej na pokvapkanie (použila som asi 1 lyžičku oleja)
Ďalej (voliteľné):
Soľ
Čierne mleté korenie
Koreniny a bylinky podľa chuti
Sezamové semienka
Postup:
Karfiol umyjeme a dobre osušíme.
Rozdelíme na ružky a tie rozložíme na čistú utierku aby aby sa aj tie dobre osušili.
Takto rozdelený na ružičky obaľujeme bez predvárania.
Karfiol v rúre počas pečenia krásne zmäkne, avšak nebude rozvarený- ako tomu často býva v prípade vyprážaného pokrmu.
Obaľujeme klasicky – najskôr múka, rozšľahané vajcia ochutené soľou a korením a strúhanka.
Ja som pridala aj sezamové semienka, ale to je na vás.
Ak chcete malé vylepšenie, môžete do strúhanky pridať aj nastrúhaný parmezán.
Uložíme na plech vystlaný papierom (ja si potriem trochou oleja aj papier) a obalené kúsky pokvapkáme olejom.
Pečieme pri 180 stupňoch necelú hodinu, podľa rúry.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)