Chcem sa podeliť o fantastický recept na rýchly a skutočne vynikajúci jablkový koláčik, ktorý som vyskúšala len raz a okamžite si získal celú rodinu.
Jalbká vďaka pol hodinovému marinovaniu získajú fantastickú chuť.
Vďaka pridanému citrónu si zachovajú sviežosť a krásnu farbu.
Recept sme pre vás našli na youtube a rozhodne sa ho oplatí vyskúšať.
Potrebujeme:
Vlašské orechy – 150 g
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Cukor – 200 g
Jablká – 2 kusy
Citrón – ½
Múka hladká – 200 g
Prášok do pečiva – 1 lyžička
Soľ – štipka
Vajce – 3 kusy
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Jablká olúpeme, nakrájame na kocky.
Pokvapkáme šťavou z polovice citróna.
K jablkám primiešame aj cukor – premiešame.
Zakryjeme a odložíme na 30 minút do chladničky.
Nasekáme si aj vlašské orechy. ak nemáte vlašské orechy, môžete nahradiť mandľami alebo lieskovcami.
Orechy môžete nasekať klasicky nožom alebo použite jednoduchý zlešovák – orechy dajte do plastového vrecka, zakryte a pobúchajte valčekom na cesto (viď video na konci článku).
Teraz si pripravíme jednoduché cesto:
Do jednej misky si preosejeme múku s práškom do pečiva a pridáme aj orechy.
Dobre premiešame.
Teraz si oddelíme si bielky od žĺtkov.
Žĺtky pridáme do nádoby, v ktorej sú jablká s cukrom.
Dobre premiešame.
Jablkovú zmes teraz primiešame k sypkým prísadám v miske a premiešame.
K bielkom pridáme štipku soli a vyšľaháme na tuhý sneh.
Sneh vmiešame do zvyšku cesta a zľahka, ručne premiešame.
Pripravíme si menšiu formu na pečenie – do vyložíme papierom na pečenie a celý povrch – dno aj boky potrieme maslom.
Navrstvíme cesto a uhladíme.
Pečieme 50 minút na 160 ° C.
Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: