Lahodné mäsko vo vynikajúcej omáčke, ktoré nesklame ani náročnejšieho gurmána.
Vyskúšajte tento český recept z youtube, k mäsku si pripravte opekané zemiaky na masti, kombinujte napríklad s volským okom a máte luxusný obed!
Potrebujeme:
800 g bravčovej krkovičky
soľ
nové korenie a zmes korenia na mäso podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
rastlinný olej
2 cibule
bobkový list
rozmarín
4 strúčiky cesnaku
3 PL horčice
1 PL hladkej múky
1 l vývaru
Na zemiaky:
celú rascu
soľ
zemiaky
Postup:
Krkovičku si nakrájame na hrubšie plátky a osolíme z oboch strán.
Do hrnca si nalejeme olej, rozpálime ho a mäso sprudka opečieme z oboch strán aby sa uzavrelo a ostalo šťavnaté.
Do výpeku vložíme nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujeme.
Potom pridáme koreniny, bobkový list a rozmarín, všetko premiešame, môžeme podliať trochou vody a pár minút restujeme.
V tejto fáze pridáme ešte nasekaný cesnak, primiešame horčicu a zasypeme múkou, ktorú zapracujeme dohladka.
Toto všetko nakoniec zalejeme vývarom, dobre premiešame, necháme prevrieť a vložíme mäso.
Dusíme na miernom ohni pod pokrievkou, kým mäso nezmäkne a podľa potreby pridávame vodu.
Keď je mäsko hotové, vyberieme ho na tanier a šťavu precedíme cez sitko.
Potom mäso vrátime naspäť a prejdeme k príprave zemiakov.
Zemiaky si umyjeme, nakrájame na mesiačiky a vložíme do osolenej vody spolu s rascou.
Povaríme ich 10 minút.
Potom vodu zlejeme a zemiaky opečieme na panvici na bravčovej masti.
Hotovo.
Mäso s omáčkou servírujeme spolu s opekanými zemiakmi a podľa chuti môžeme doplniť ešte aj volským okom.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: