Východniarske jedlo, ktoré nám doma veľmi chutí.
Je to skvelá príloha, ale aj rýchla pochúťka na večeru.
Nám najviac chutí s opečenou slaninkou a cibuľkou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na cesto potrebujete len 2 prísady – múku a zemiaky.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov (nakrájaných, uvarených)
100 g hladkej múky
100 g polohrubej múky
soľ
Ďalej:
2 ks cibule nakrájanej nadrobno
150 g slaniny nakrájanej nadrobno
Postup:
Očistené zemiaky pokrájame, zalejeme vodou, tak aby boli zakryté.
Osolíme a dáme variť.
Keď sú zemiaky uvarené, tak ich popučíme priamo vo vode.
Pridáme preosiatú múku a zapracujem do zemiakov.
Vytvorí sa jemná kaša.
Zakryjeme pokrievkou a necháme asi 10-15 spariť.
Za tento čas sa múka zavarí v horúcich zemiakoch.
Potom si ruky trochu naolejujem.
Ide o to, aby sa nám zemiaky nelepili na ruky a vyformujeme si šúľok.
Z tohoto šúľku po čiastkach vytvarujeme guľky.
Prípadne môžete z hmoty rovno tvoriť guľky, je to na vás.
Podávame s opraženou slaninkou a cibuľkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)