Táto chutná krkovička podľa receptu z youtube vám vydrží v pohároch až 30 dní a ušetrí vám čas, ktorý denne strávite varením. Jednoducho otvoríte podľa potreby, zohrejete a servírujete s obľúbenou prílohou!
Toto mäsko si môžete zabaliť aj na cesty…
Potrebujeme:
1,5 kg vykostenej bravčovej krkovičky
zaváracie poháre
3 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ a koreniny podľa chuti
1 PL drvenej rasce
1 PL koriandra
sušený rozmarín
bobkový list
celé čierne korenie
Postup:
Krkovičku si nakrájame na takú veľkosť, aby sa zmestila do zaváracích pohárov.
Do misy si prelisujeme cesnak, pridáme 1 lyžicu soli, 1 lyžicu drvenej rasce, 1 lyžicu koriandra, sušený rozmarín a iné koreniny podľa chuti.
Dobre premiešame.
Každý kus mäsa obalíme v koreninovej zmesi a zo všetkých strán dôkladne potrieme.
Teraz mäso vložíme do sterilizovaných zaváracích pohárov.
Do každého vložíme 1 bobkový list a pár guľôčok celého korenia.
Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, vložíme ich do hrnca, na ktorého dno sme umiestnili bavlnenú utierku a zalejeme vodou.
Hrniec prikryjeme pokrievkou a varíme 3 hodiny od momentu, kedy voda zovrie.
Po uplynutí tejto doby je mäso hotové a je uvarené vo vlastnej šťave.
Hotové poháre vyberieme z hrnca, zabalíme do deky a necháme postupne vychladnúť.
Skladujeme v chladničke a mäso konzumujeme v priebehu 30 dní.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: