Oživte svoj zimný stôl touto výbornou nakladanou kapiou podľa receptu z youtube.
Teraz naložíte do pohárov a v zime bude hotovým pokladom!
Najlepšie na tomto recepte je to, že kapiu netreba ani lúpať, ani krájať a celá príprava trvá len 25 minút.
Na prípravu 3 litrových pohárov potrebujeme:
2 kg kapie alebo iného druhu papriku
petržlen
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 – 8 strúčikov cesnaku
3 – 5 ČL horčičných semienok
15 ks nového korenia
Na nálev:
1 l vody
250 ml octu (9%)
200 g kryštálového cukru
2 PL soli
5 PL rastlinného oleja
Postup:
Pre tento recept vyberajte stredne veľkú kapiu.
Popichajte ju vidličkou na niekoľkých miestach, aby sa nálev dostal dovnútra.
Na prípravu nálevu zmiešajte všetky suroviny v hrnci a zohrejte.
Keď marináda vrie, vložte do nej kapiu.
Obvarte ju z každej strany 3 minúty.
Na toto množstvo kapie potrebujete 3 litrové poháre.
Na dno každého pohára dajte niekoľko guľôčok korenia, jednu lyžičku horčičných semien, niekoľko vetvičiek petržlenovej vňate a časť nakrájaného cesnaku.
Potom vložte asi 5 – 6 kusov kapie.
Každú kapiu vidličkou dobre stlačte.
Ide o to, aby sa ich zmestilo do pohára čo najviac.
Navrch pridajte znova lyžičku horčičných semien, zvyšný cesnak.
Zalejte vriacou marinádou.
Po úplnom vychladnutí pohárov odložte poháre s kapiou na tmavé a chladné miesto.
Kapia si zachová farbu, aj príjemnú konzistenciu.
Preto bude v zime veľmi chutným predjedlom alebo doplnkom, k akémukoľvek jedlu.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: