Výborný hrnčekový recept na domáce šišky z jogurtového cesta.
Ak máte chuť na úžasne vláčne a jemné šišky, ktoré nemusia dlho kysnúť, tento recept je to pravé – šišky sú vynikajúce a viete ich rýchlo pripraviť, ideálny sladký obed.
Potrebujeme:
2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
250 ml bieleho jogurtu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 lyžíc cukru
1 vajíčko
3 lyžice oleja
1/2 lyžičky jedlej sódy
štipka soli
olej na vyprážanie
Voliteľné:
práškový cukor na posypanie
Postup:
Najlepšie je pracovať so surovinami izbovej teploty.
V miske zmiešame jogurt, vajíčka, soľ a cukor.
Pridáme sódu bikarbónu a 3 lyžice oleja.
Dôkladne premiešame.
Postupne do cesta vmiešame preosiatu hladkú múku.
Cesto premiešajte.
Cesto by po vymiešaní malo byť vláčne, no zároveň aj elastické.
Podľa potreby pridávame múku, alebo ešte trochu jogurtu či mlieko.
Zabalíme ho do plastovej fólie.
Necháme odpočívať 25 minút.
Cesto rozdelíme na dve časti a vyvaľkajte asi 1 centimeter hrubý kruh.
Pomocou skleneného pohára vykrojte krúžky a do vnútra každého urobte ešte ďalší krúžok, tak, aby vznikol klasický tvar šišky.
Na panvicu si dáme potrebné množstvo oleja.
Šišky smažíme z oboch strán až kým nebudú mať zlatú farbu.
Necháme odkvapať na servítke a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)