Dostali ste chuť na pečené rebierka? Pripravte si ich podľa tohto skvelého receptu z youtube.
Jednoduché jedlo z rúry, po ktorom si oblížete všetkých 10 prstov!
Potrebujeme:
1 kg bravčových rebier
soľ
koreniny podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 strúčiky cesnaku
2 – 3 PL olivového oleja
2 paradajky
50 g tvrdého syra
Postup:
Rebrá si umyjeme, narežeme medzi nimi drážky, z oboch strán ich osolíme a nakoreníme.
Rukou všetko dobre rozotrieme.
Ošúpeme si cesnak a nakrájame ho na tenké plátky.
Plátky cesnaku vložíme do zárezov v rebrách.
Polejeme olivovým olejom a necháme 2 hodiny marinovať.
Paradajky si umyjeme, nakrájame na kolieska a po dvoch hodinách naukladáme na rebierka.
Paradajky osolíme, všetko prikryjeme alobalom.
Dáme piecť do predhriatej rúry pri teplote 180 °C na 50 minút.
Medzitým si nastrúhame tvrdý syr a po uplynutí doby pečenia rebrá vyberieme a posypeme syrom.
Pečieme ďalších 10 minút bez alobalu.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: