Vyskúšajte tento vynikajúci mramorový koláč s čerešňami, inšpirovaný receptom z youtube.
Tá lahodná chuť a vôňa vás dostane!
Potrebujeme:
5 vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
260 g kryštálového cukru
300 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
2 PL kvalitného kakaa
100 ml oleja
150 ml mlieka
1 ČL citrónovej kôry
2 ČL citrónovej šťavy
1 balíček vanilkového cukru
500 – 600 g čerešní (môžete dať aj viac)
Na posypanie (voliteľné):
práškový cukor
strúhaný kokos
Postup:
Čerešne si dobre umyjeme a odkôstkujeme.
Necháme ich v sitku odkvapkať.
Oddelíme si bielky od žĺtkov.
Bielky zmiešame s trochou soli, citrónovou šťavou a vanilkovým cukrom.
Potom postupne pridávame všetok cukor.
Šľaháme do úplného rozpustenia.
Žĺtky zmiešame s olejom a šľaháme pri nízkych otáčkach.
Postupne dolejeme mlieko.
Nakoniec pridáme ešte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Šľaháme, kým nevznikne kompaktná hmota a následne obe hmoty spojíme do jednej.
Rozdelíme ju na 2 rovnaké časti a do jednej z nich pridáme kakao.
Pripravíme si plech s rozmerom 25 x 35 cm, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.
Vrstvíme striedavo bledé a tmavé cesto a nakoniec navrstvíme rovnomerne aj čerešne.
Plechom jemne poklepeme, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 170 °C asi 35 – 40 minút alebo dozlatista.
Keď koláč vychladne, posypeme ho preosiatym práškovým cukrom a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Vide návod: