Nadýchaný mramorový koláč s čerešňami: Voňavý, šťavnatý a ostane čerstvý aj na druhý deň!

[mashshare]

Vyskúšajte tento vynikajúci mramorový koláč s čerešňami, inšpirovaný receptom z youtube.

Tá lahodná chuť a vôňa vás dostane!

 

 

Potrebujeme:

5 vajec

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

260 g kryštálového cukru

300 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

2 PL kvalitného kakaa

 

 

100 ml oleja

150 ml mlieka

1 ČL citrónovej kôry

2 ČL citrónovej šťavy

1 balíček vanilkového cukru

500 – 600 g čerešní (môžete dať aj viac)

Na posypanie (voliteľné):

práškový cukor

strúhaný kokos

Postup:

Čerešne si dobre umyjeme a odkôstkujeme.

 

 

Necháme ich v sitku odkvapkať. 

Oddelíme si bielky od žĺtkov.

Bielky zmiešame s trochou soli, citrónovou šťavou a vanilkovým cukrom.

 

 

Potom postupne pridávame všetok cukor.

Šľaháme do úplného rozpustenia. 

Žĺtky zmiešame s olejom a šľaháme pri nízkych otáčkach.

Postupne dolejeme mlieko. 

Nakoniec pridáme ešte preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. 

Šľaháme, kým nevznikne kompaktná hmota a následne obe hmoty spojíme do jednej.

Rozdelíme ju na 2 rovnaké časti a do jednej z nich pridáme kakao.

Pripravíme si plech s rozmerom 25 x 35 cm, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

 

 

Vrstvíme striedavo bledé a tmavé cesto a nakoniec navrstvíme rovnomerne aj čerešne.

Plechom jemne poklepeme, aby sa uvoľnili vzduchové bubliny a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 170 °C asi 35 – 40 minút alebo dozlatista. 

 

 

Keď koláč vychladne, posypeme ho preosiatym práškovým cukrom a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Vide návod:

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes