Fantastické zemiaky, ktoré sú na povrchu krásne zlatisté, chrumkavé a vo vnútri ako masielko.
Ale úplne najlepšia je tá ich fantastická chuť.
Skúste ich v pripraviť v tejto marináde a určite nebudete ľutovať.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
2 lyžice hustého bieleho jogurtu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice oleja do marinády
2 lyžice oleja na dno pekáča
1 lyžička mletej papriky
1 lyžice sušeného majoránky
cca 1 čajová lyžička soli
1 lyžička mletého čierneho korenia
rozmarín – s bielym jogurtom vytvára úžasnú harmóniu
Postup:
Zemiaky očistíme, umyjeme.
Nakrájame na 4 časti.
Na marinádu zmiešame jogurt, olej, papriku, sušenú majoránku.
Pridáme aj soľ a korenie podľa chuti.
Zamiešajte zmes so zemiakmi a dôkladne premiešajte.
Je dôležité, aby bol každý kus pokrytý zmesou – môžete ešte pridať jogurt.
Na dno zapekacej misky nalejeme olej.
Uložíme zemiaky a pridáme štipku rozmarínu.
Pečieme asi hodinu pri teplote 210-220 ° C.
Takto pripravené zemiaky sú vynikajúce ako príloha, alebo výborná večera.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)