Mám pre vás skvelý tip na cesto, ktoré nahradí aj kysnuté cesto a pripravíte z neho mnohé fantastické dobroty. Keď dostanete chuť na niečo dobré, pripravte si toto chutné občerstvenie z tohoto vynikajúceho cesta, zemiakov a kefíru podľa receptu z facebooku.
Potrebujeme:
250 g kyslej smotany
1 vajce
1 ČL sódy bikarbóny
1 ČL cukru
300 g zemiakov
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 ml kefíru
2 PL slnečnicového oleja
1/2 ČL soli
400 g hladkej múky
Postup:
Z tohoto cesta môžete robiť akékoľvek pečené či vyprážané dobroty.
Ako prvé si v mise zmiešame kefír a kyslú smotanu.
Pridáme slnečnicový olej, vajíčko, cukor a soľ.
Do zmesi pridáme sódu bikarbónu s múkou a vypracujeme homogénne cesto.
Teraz si pripravíme náplň.
Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a uvaríme do mäkka.
Roztlačíme na kašu.
Cesto si rozdelíme na rovnomerne veľké kúsky, vyvaľkáme ich na malé placky a naplníme plnkou.
Potom vyformujeme.
Na panvici rozpálime olej a vysmažíme z oboch strán dozlatista.
Ukladáme na papierové utierky, aby vsiakol prebytočný olej a môžeme podávať.
Cesto je jemné, nadýchané a chutné.
Prajeme dobrú chuť!