Vynikajúci a hlavne veľmi rýchly obed z kuracieho mäska a jednoduchej omáčky.
Všetko, čo potrebujete je pár prísad a 15 minút času na prípravu.
Potrebujeme:
Kuracie mäsko zo stehna alebo pŕs (vykostené, bez kože)
Soľ, čierne mleté korenie
Solamyl
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 lyžičky kurkumy
1 rovnú lyžičku sušeného zázvoru
1 stredne veľký pór
1 lyžičku sójovej omáčky
1 lyžičku worchesterskej omáčky
2 lyžice oleja
Trochu oleja na panvicu
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo rezance, ktoré osolíme, okoreníme a poprášime solamylom.
V miske zmiešame sójovú omáčku, worcester, olej, kurkumu a sušený zázvor.
Mäso v miske premiešame s touto zmesou marinádou. Polovicu póru nakrájame na kolieska a premiešame s naloženým mäsom, necháme odležať.
V panvici rozohrejeme olej, mäso sprudka orestujeme, aby nestihlo pustiť šťavu, restujeme len pár minút, aby sa dlhšou tepelnou úpravou nevysušilo.
Pred odstavením z ohňa pridáme druhú polovicu póru nakrájaného na kolieska. Ak nemáte pór, môžete ho nahradiť zelenou cibuľkou.
Podľa chuti môžeme dosoliť. Premiešame a zložíme z panvice.
Podávame s prílohou podľa chuti – zemiakmi, zemiakovou kašou, šalátom alebo zo zeleninovou zmesou a syrom.