Vynikajúca pochúťka na večeru. Tieto placky chutia fantasticky a ani zďaleka nie sú také mastné ako klasické langoše. Navyše ide o skutočne jednoduchý recept. Inšpiráciu k nemu sme našli v podobnom recepte na youtube, ktorý sme upravili podľa našej chuti.
Potrebujeme:
3 hrnčeky (200 ml) hladkej múky
1 hrnček jogurtu
1 vajíčko
1 lyžička soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžička cukru
1/2 lyžičky jedlej sódy
1 lyžica oleja
Plnka:
300 g strúhaného syra (dávala som pecorino s pistáciovými orechy)
1 vajíčko
Voliteľné:
Uvarené roztlačené zemiaky, cibuľa, paprika, huby…
Na potretie:
100 g masla
sušený cesnak
Postup:
Jogurt, olej, vajce, soľ a cukor v miske prešleháme metlou. Postupne zapracujeme aj múku, zmiešanú s jedlou sódou a cesto necháme 20 minút odpočinúť.
Syr nastrúhame nahrubo a zmiešame s druhým vajíčkom.
Cesto vyklopíme z misy, rozdelíme na 14 bochníkov, ak chcete menšie placky, alebo na 7-8 bochníkov, ak chcete väčšie placky.
Placky vyvaľkáme na tenko a naplníme syrom – ako buchty. Tie potom spojom nadol na pomúčenej doske opäť rozvaľkáme na placky, vysoké max. 1 cm.
Na náplň môžete k syru pridať ešte rozmačkané uvarené zemiaky, osmaženú cibuľku so slaninkou, paradajkami a ľubovolnou zeleninou. Naozaj môžete vyskúšať akúkoľvek náplň podľa chuti a možností vašej chladničky.
Postupne pečieme na rozpálenej suchej – nemastenej – panvici z oboch strán, placky sa pri pečení nafúknu, povyskočia. Po upečení potrieme každú placku rozpusteným maslom, do ktorého sme pridali sušený cesnak.
Inšpiráciu k tomuto receptu sme našli na youtube