Tento recept vznikol celkom náhodou, v podstate z „núdze“. Výsledok bol však natoľko vynikajúci a chutný, že ho odteraz budem pripravovať pravidelne.
Kebab by sa mal správne pripravovať z jahňacieho, hovädzieho alebo kuracieho mäsa. Ja som však doma mala len bravčové mäso a rozhodla som, že domáci kebab jednoducho vyskúšam pripraviť aj z neho. Výsledok bol skutočne vynikajúci a len tak sa po ňom zaprášilo. Určite pripravím aj nabudúce.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
1 a 1/2 lyžice gyros korenia
½ lyžičky čierneho mletého korenia
1 lyžicu cukru
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
4 ks cibule
3 lyžice jablčného octu
1 lyžicu citrónovej šťavy
4 lyžice vody
2 lyžice oleja
Postup:
Mäso umyjeme, očistíme a vysušíme. Potom nakrájame na menšie kúsky – kocky.Pridáme koreniny, lyžicu octu a citrónovú šťavu. Premiešame a necháme marinovať v chladničke 1-2 hodiny (ideálne cez noc).
Cibuľu očistíme a nakrájame natenko. Cibuľu zmiešame s 2 lyžicami octu, vodou, olejom a cukrom.
Pripravíme si plech na pečenie a na dno uložíme cibuľovú zmes. Na cibuľu rozložíme mäso aj s marinádou a prikryjeme alobalom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov približne 35 minút. Potom alobal odstránime pečenie ešte 20-25 minút. Mäso by malo mať na povrchu chrumkavú kôrku. Každá rúra však pečie inak a preto je potrebné na mäso dohliadať. Ak je to potrebné, počas pečenia môžeme podliať vodou alebo vývarom.
Hotový kebab podávame s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)