Pripravte si toto originálne jedlo z hlávkovej kapusty a mletého mäsa podľa receptu z youtube, ktoré nasýti celú rodinu a chutí skvele. Vyskúšajte to nameisto klasických holúbkov.
Postup:
1 hlávkovú kapustu
1 pohár ryže
300 g mletého mäsa
2-3 PL paradajkového pretlaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 ČL soli
1 ČL červenej papriky
čili paprička (voliteľné)
1/2 ČL rasce
čierne korenie
1 cibuľu
150 ml oleja
Postup:
Hlávkovú kapustu si umyjeme, odrežeme vrch, odstránime hlúb a vyrežeme si stred, aby sme dostali akúsi kapustovú misku.
Vyrezaný stred si odložíme do misky.
Do samostatnej misy si dáme šálku ryže, pridáme mleté mäso, polovicu pretlaku, soľ, koreniny, môžeme pridať čili, 100 ml oleja, nadrobno nakrájanú cibuľku a dobre premiešame.
Kapustovú misku teraz naplníme pripravenou mäsovou zmesou.
Zvyšok pretlaku si v samostatnej miske zmiešame s 50 ml oleja a premiešame.
Potom nalejeme 50 ml vody a vymiešame riedku omáčku. Kapustu si po obvode zviažeme povrázkom, aby sa nám pri varení nerozpadla.
Vložíme ju do hrnca a dôkladne zalejeme celý stred paradajkovou omáčkou.
Nakoniec priklopíme kapustovou čiapočkou, ktorú sme si na začiatku odrezali.
Takto pripravenú kapustu osolíme a podlejeme asi do 1/3 vodou. Prikryjeme pokrievkou a dáme variť na mierny ohrev. Keď je kapusta mäkká, preklopíme ju na tanier a môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: