Dostali ste chuť na pečené bravčové stehno? Upečte si ho doma v rúre podľa tohto receptu z youtube a určite sa podarí!
Potrebujeme:
5 kg bravčového stehna
soľ
Postup:
Mäso si umyte a osušte utierkou.
Potom ho dobre zo všetkých strán nasoľte a nechajte stáť v chlade aspoň 2 hodiny….najlepšie však cez noc.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Keď budete mäso piecť, musíte ho vložiť do studenej rúry a postupne zohrievať, aby bolo mäkké a šťavnaté.
Optimálna teplota pečenia je 180 °C.
Pred pečením mäso na niekoľkých miestach poprepichujte nožom, aby vytiekol prebytočný tuk.
Na plech, na ktorom budete mäso piecť, dajte mriežku. Na plech nalejte 1 liter vody a keby bolo treba, tak počas pečenia môžete priebežne dolievať.
Mäso položte na mriežku, vložte do studenej rúry a zapnite na 180 °C.
Teplotu už nezvyšujte, pretože vám mäso zvonku zhorí a zvnútra bude nedopečené.
Po 1 hodine pečenia potrite celé mäso výpekom z plechu. Mäso vždy pečte otočené kožou navrch.
Podlejte ešte asi šálkou vody.
Po hodine by už malo byť mäso zvrchu pekne sfarbené jemne dozlatista.
Prepichnite ho opäť na niekoľkých miestach nožom a otočte ho kožou smerom nadol.
Pečte pri nízkej teplote 160 – 180 °C ďalšiu hodinu.
Stehno opäť podlejte, potrite výpekom, otočte a pečte ešte asi hodinu – dokopy sa pečie asi 4,5 hodiny.
Keď je mäsko dopečené, môžete ho podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: