Super chutná, rýchla a lacná večera podľa receptu z youtube. Tohto plneného pita chleba sa nebudete vedieť dojesť!
Potrebujeme:
2 šálky teplého mlieka
1 balíček sušeného droždia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 PL kryštálového cukru
4 šálky hladkej múky
1 ČL soli
trochu oleja
Na plnku:
1 kg zemiakov
350 – 400 g strúhaného syra (čedar)
1 ČL soli
maslo
veľkosť šálky = 200 ml
Postup:
Do misy si nalejeme teplé mlieko, nasypeme sušené droždie, cukor a premiešame metličkou.
Pridáme časť múky, soľ, premiešame a pridáme aj zvyšok múky.
Po zapracovaní múky pridáme trochu oleja a vypracujeme hladké cesto.
Dáme ho do misy, prikryjeme a necháme nakysnúť.
Medzitým si pripravíme plnku. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme.
Kým sú horúce, roztlačíme ich na kašu a zmiešame s pol pohárom mlieka.
Osolíme a primiešame strúhaný syr. Syr môžete použiť podľa chuti.
Vykysnuté cesto si preložíme na pracovnú dosku potretú olejom, vytvarujeme do valca a nakrájame na 3 kusy.
Každý kus vygúľame a potom roztlačíme na placku.
Na ňu umiestnime časť zemiakovo-syrovej plnky, zabalíme a cesto spojíme, aby sa nerozpadlo.
Potom znovu vytvarujeme placku.
Placku preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie.
Okraje dobre pritlačíme a v strede urobíme jamku.
Rúru si predhrejeme na 250 °C a upečieme do zlatista.
Horúcu placku potrieme maslom.
Takto postupujeme aj pri ďalších dvoch kusoch cesta.
Hotový plnený pita chlieb môžeme servírovať.
Prajeme dobrú chuť!