Mleté mäso na tento spôsob podľa receptu z youtube chutí naozaj výborne a milujú ho aj deti. Príprava je veľmi jednoduchá a nemusíte stáť dlho pri sporáku, pretože guľky sa samé upečú v rúre…
Potrebujeme:
1 kg zemiakov (asi 5-6 kusov)
40 g masla
1 vajce
petržlen
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
soľ, korenie, červenú mletú papriku podľa chuti
tymian
300 g mletého mäsa
2 cibule
2 PL strúhanky
4 PL rastlinného oleja
2 PL paradajkového pretlaku
300 ml vody
strúhaný syr čedar
Postup:
Zemiaky si vložíme do hrnca a uvaríme v šupke. Do misy si dáme mleté mäso, pridáme strúhanku, nadrobno nakrájanú cibuľu, časť nasekanej petržlenovej vňate, vajíčko, soľ, korenie, papriku, tymian, slnečnicový olej a dobre premiešame.
Namastíme si ruky olejom a začneme formovať guľky.
Uvarené zemiaky si ošúpeme, osolíme ich, 3 si odložíme a k ostatným pridáme maslo a roztlačíme na kašu.
Pridáme muškátový oriešok, druhú časť nasekanej vňate a premiešame.
Primiešame čili papričku, všetko spolu vypracujeme a mastnými rukami teraz formuje guľky z tejto zemiakovej hmoty.
Zvyšné tri zemiaky si pokrájame na kolieska. Zapekaciu misu si vymastíme olejom, na dno poukladáme plátky zemiakov a na to poukladáme zemiakové, aj mäsové guľky.
Vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a pečieme 20 minút.
V miske si rozmiešame 2 lyžice paradajkového pretlaku s vodou, osolíme a premiešame.
Po 20 minútach vyberieme misu z rúry, všetko polejeme pripravenou paradajkovou omáčkou, zasypeme strúhaným čedarom a dáme zapiecť na ďalších 20 minút. Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!