Keď vyskúšate mäso v tejto cesnakovo-horčicovej marináde, inak ho už robiť nebudete: Luxusná krkovička vhodná aj na slávnostný stôl!

[mashshare]

Pečené mäso nikdy nechutilo lepšie! Vďaka tejto fantastickej marináde podľa receptu zo stránky napadovy.blog premeníte bravčovú krkovičku na luxusnú delikatesu, ktorá sa hodí aj na slávnostný stôl.

Potrebujeme:

1200 g bravčovej krkovičky

pár lyžíc plnotučnej horčice

3 strúčiky cesnaku

6 ks bobkového listu

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 klinčekov

8 ks nového korenia

8 ks celého čierneho korenia

1 PL cukru

soľ podľa chuti

1 l vody

Postup:

1. Marinádu si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme vodu, pridáme koreniny a privedieme do varu. Varíme 5 minút a potom necháme vychladnúť.

2. Mäso namočíme do vychladnutej marinády a necháme v chladničke 24 hodín.

3. Potom mäso vyberieme a osušíme ho papierovými utierkami.

4. Cesnak prelisujeme, pridáme horčicu, soľ a dobre premiešame.

5. Touto zmesou potrieme celý povrch mäsa a necháme marinovať aspoň 2-3 hodiny v chladničke.

6. Potom mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a pečieme 1 hodinu na 190 °C.

7. Pred dopečením mäso vyberieme, alobal otvoríme a dopečieme 15 minút, aby malo peknú kôrku.

8. Hotovo. Mäsko môžeme nakrájať a podávame s obľúbenou prílohou.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes