Pečené mäso nikdy nechutilo lepšie! Vďaka tejto fantastickej marináde podľa receptu zo stránky napadovy.blog premeníte bravčovú krkovičku na luxusnú delikatesu, ktorá sa hodí aj na slávnostný stôl.
Potrebujeme:
1200 g bravčovej krkovičky
pár lyžíc plnotučnej horčice
3 strúčiky cesnaku
6 ks bobkového listu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
5 klinčekov
8 ks nového korenia
8 ks celého čierneho korenia
1 PL cukru
soľ podľa chuti
1 l vody
Postup:
1. Marinádu si pripravíme tak, že do hrnca nalejeme vodu, pridáme koreniny a privedieme do varu. Varíme 5 minút a potom necháme vychladnúť.
2. Mäso namočíme do vychladnutej marinády a necháme v chladničke 24 hodín.
3. Potom mäso vyberieme a osušíme ho papierovými utierkami.
4. Cesnak prelisujeme, pridáme horčicu, soľ a dobre premiešame.
5. Touto zmesou potrieme celý povrch mäsa a necháme marinovať aspoň 2-3 hodiny v chladničke.
6. Potom mäso vyberieme, zabalíme do alobalu a pečieme 1 hodinu na 190 °C.
7. Pred dopečením mäso vyberieme, alobal otvoríme a dopečieme 15 minút, aby malo peknú kôrku.
8. Hotovo. Mäsko môžeme nakrájať a podávame s obľúbenou prílohou.
Prajeme dobrú chuť!