Na tento syr potrebujete len to, čo väčšinou v žiadnej domácnosti nechýba. Vynikajúci recept z youtube, ktorý sa oplatí vyskúšať!
Potrebujeme:
5 l mlieka
100 ml jablčného octu
1 a 1/2 PL soli
Postup:
Mlieko precedíme cez sitko do hrnca a necháme prevrieť na miernom ohni. Počas varenia mlieko občas premiešame, aby hore nevznikala koža.
Potom doňho nalejeme jablčný ocot a nasypeme soľ. Varíme na silnom ohni 10 – 15 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Po úplnom oddelení tekutej a tuhej hmoty, položíme na sitko priepustnú handričku, cez ktorú kvapalinu scedíme. Po dôkladnej filtrácii syr v utierke uzavrieme a necháme stáť 2 – 3 hodiny. Po 3 hodinách bude prírodný syr pripravený na konzumáciu. Po nakrájaní ho vložíme do uzatvárateľnej sklenenej nádoby.
Do scedenej srvátky pridáme trochu soli, premiešame, zalejeme syr v nádobe a uzavrieme.
Prajeme dobrú chuť!
https://youtu.be/kKxkaFgjtMc