Vynikajúce a úplne jednoduché maslové rožteky podľa Wasafat Lalla Fatima, ktoré krásne vyzerajú a chutia absolútne famózne.
Potrebujeme:
1 hrnček teplého mlieka (1 hrnček = 200 ml)
1/4 hrnčeka oleja (50 ml oleja)
1 vajce
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžica kr. cukru
1 lyžička soli
cca 3 hrnčeky hladkej múky preosiatej múky (múku pridávajte postupne, sami uvidíte, koľko budete potrebovať)
1 bal. sušeného droždia
Na potretie:
1 žĺtok
Ďalej:
Zmäknuté maslo
Postup:
Mlieko zmiešame s olejom, vajíčkom, cukrom a soľou – zamiešame metličkou.
Do zmesi pridáme múku, sušené droždie a rukami zamiesime cesto.
Múku pridávame podľa potreby tak, aby nám vzniklo jednotné vláčne cesto.
Začnite 1 hrnčekom múky a postupne pridávajte ďalšiu múku podľa potreby.
Takto by malo vyzerať vypracované cesto.
Teraz ho necháme podkysnúť, aby narástlo.
Na teplom mieste postačí pol hodinka.
Cesto potom na pracovnej doske krátko premiesime.
Cesto rozdelíme na 2 časti (prípadne môžete nechať len jednu časť, mne sa ale takto s cesto lepšie pracuje).
Každú rozvaľkáme na placku a potom radielkom rozdelíme na trojuholníčky.
Potrieme maslom a na kraj môžeme uložiť náplň podľa chuti -napríklad tvaroh, čokoládu….
Stočíme do tvaru rožteka.
Rožky uložíme na plech vymastený maslom.
Prikryjeme utierkou a necháme ešte podrásť, kým sa nám nahreje rúra.
Potrieme žĺtkom a dáme piecť.
Pri teplote 180 stupňov pečieme dozlatista. Rožky sú nádherne mäkučké a vláčne.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: