plny-hrniec_transparent_negativ.png

ULOŽIŤ, NESTRATIŤ: Zbierka 15 najlepších domácich nátierok, s ktorými hneď zmizne aj staršie pečivo – rýchle a fantastické!

15 najlepších receptov na nátierky: S nimi bude každý deň ako malá oslava. Uložiť, nestratiť!

Nie je nič lepšie na čerstvo upečený domáci chlebík, ako vlastnoručne vyrobená domáca nátierka.

Prinášame vám zbierku tých najlepších receptov na nátierky, s ktorými spestríte svoj jedálniček a potešíte svoje chuťové poháriky.

 

 

15 rôznych kombinácií vykúzli aj z obyčajnej desiaty, či olovrantu kulinársky zážitok.

Guacamole

Jedná sa o tradičné mexické predjedlo.

Recept obsahuje čili papričky, ale ak ich kvôli štipľavej chuti neobľubujete, môžete ich vynechať.

 

Potrebujeme:

1 čili

3 avokáda

2 paradajky

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

čerstvý koriander podľa chuti

soľ podľa chuti

limetku

Postup:

Koriander nasekajte na jemno spolu s paradajkami a cibuľou.

Cesnak pretlačte a zmiešajte so štipkou soli.

Avokáda si prekrojte na polovicu, odstráňte jadro a rozmačkajte dužinu kým nebude hladká.

Pridajte trochu limetkovej šťavy, aby avokádo nezačalo tmavnúť.

Zmiešajte ingrediencie a hneď podávajte. Prajeme dobrú chuť!

Vajíčková nátierka

 

Potrebujeme:

6 vajec

2 PL smotanového syra

1 PL majonézy

1/2 ČL kurkumy

1 ČL citrónovej šťavy

1/2 cibule

soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Natvrdo uvarené vajíčka očistite a nastrúhajte na jemnom strúhadle.

Pridajte všetky ostatné ingrediencie a premiešajte.

Dajte na 1 hodinu do chladničky.

Podávajte napríklad na plátku toastového chleba. Prajeme dobrú chuť!

Bylinková nátierka

Potrebujeme:

150 g masla

1 strúčik cesnaku

1 PL citrónovej šťavy

hrsť kôpru, alebo iných čerstvých byliniek podľa chuti

soľ

Postup:

Kôpor, alebo iné bylinky vložte bez stoniek do mixéra a nasekajte pri strednej rýchlosti zaliate citrónovou šťavou.

Do misky pridajte zmäknuté maslo a cesnak. Dochuťte soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.

Výslednú masu zabaľte do potravinárskej fólie a zrolujte do valca. Dajte stuhnúť do mrazničky.

Potom odstráňte fóliu, nakrájajte a podávajte na čerstvom pečive.

Prajeme dobrú chuť!

Baklažánová nátierka s vlašskými orechmi

 

Potrebujeme:

3 baklažány

40 g vlašských orechov

2 strúčiky cesnaku

20 ml vody

1/2 ČL oregana

štipku mletej rasce

korenie a soľ podľa chuti

Postup:

Umyte baklažán a prepichnite ho na niekoľkých miestach vidličkou.

Položte na plech a pečte v rúre predhriatej na 180 °C po dobu 30 minút.

Baklažány môžete prerezať na polovicu, aby sa rýchlejšie upiekol.

Keď zmäknú, nechajte ich mierne vychladnúť a vložte do plastového vrecka na 5 minút.

Budú sa vám ľahšie šúpať. Vlašské orechy si zomeľte na jemno. V mixéri zmiešajte dužinu baklažánu, cesnak, soľ, koreniny a orechy.

Pridajte vodu a znovu dôkladne vymixujte. Mali by ste dostať hustejšiu pastu s príjemne jemnou konzistenciou. Prajeme dobrú chuť!

Kuracia pečeňová nátierka

500 g kuracej pečienky

250 g masla

1 cibuľu

1 malú mrkvu

4 PL suchého vína

1 strúčik cesnaku

1/4 ČL klinčekov

2 PL rastlinného oleja

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu si ošúpte a nakrájajte na pol krúžky. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na plátky s hrúbkou asi 2 – 3 mm.

Cibuľu opečte na oleji do zlatohneda, pridajte mrkvu a pečienku.

Nalejte pohár vody, osoľte, okoreňte a poduste 30 minút prikryté pokrievkou.

Potom odstráňte pokrievku a duste ďalších 5 – 10 minút, kým sa neodparí šťava. Nechajte vychladnúť a zmiešajte so zmäknutým maslom. Pridajte zvyšné korenie a suché víno. Vymixujte v mixéri na hladkú konzistenciu.

Prajeme dobrú chuť!

Tvarohová nátierka s cesnakom

Pokračovanie článku nájdete na druhej strane

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes