Vynikajúci recept na bábovku, ktorá je pre našu rodinu už nejaký ten rok číslo 1.
Ak nemáte doma cappuccino, pokojne ju skúste aj s rozpustnou kávou.
Ja dávam aj dve balenia (25 g).
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Za inšpiráciu na tento recept ďakujem Monike Š.
Potrebujeme:
1 šálka kryšt. cukru
1 šálka hladkej múky
1 šálka polohrubej múky
1 prášok do pečiva
3 veľké vajíčka
1 šľahačka 33%-250ml
1 sáčik cappuccina
2 PL oleja
1 PL kakaa
1 šálka=200ml
Voliteľné:
Na posypanie:
Práškový cukor
Na poliatie:
Čokoládová poleva
Voliteľné prísady do cesta:
Hrozienka namočené v rume
Nasekané orech
Kokos
Kandizované ovocie
Postup:
Najskôr si vyšľaháme cukor s vajíčkami.
Prilejeme šľahačku a olej.
Prisypeme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Ak by bolo cesto hustejšie, stačí priliať buď trošku mlieka alebo vody.
Asi 2/3 cesta vylejeme dostredne veľkej bábovkovej formy alebo venca.
Do zvyšku primiešame cappuccino s kakaom.
Dôkladne premiešame.
Do vymastenej a vysypanej formy vrstvíme bledé a tmavé cesto.
Môžete vrstviť cik-cak.
Prípadne môžeme urobiť aj vzor pomocou špáradla.
Dáme piecť na 180 stupňov 35-45 minút.
Ale každý sa riadi podľa svojej rúry.
Necháme vychladnúť a vyklopíme.
Hotovú bábovku môžeme popráčiť cukrom.
Prípadne si urobíme jednoduchú polevu z várovej čokolády a trochy tuku.
Prajeme vám dobrú chuť. :-)