Výborné šťavnaté mäsko s bohatou vrstvou syra je jednoznačne to pravé nielen na víkendový stôl.
Potrebujeme:
3 bravčové rezne (alebo kuracie)
1 cibuľu
paradajky
1 veľký uvarený zemiak alebo 2 menšie
4 PL majonézy alebo kyslej smotany
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 ČL horčice
2 strúčiky cesnaku
soľ a korenie podľa chuti
100 g tvrdého syra
Postup:
Rezne si naklepeme tĺčikom, z oboch strán osolíme a okoreníme. Cibuľu, aj paradajky si nakrájame na hrubšie kolieska. Plech si pokryjeme papierom na pečenie a naň naukladáme kolieska cibule. Vždy na dve kolieska cibule kladieme jeden plát mäsa. Každý plát potrieme horčicou a navrch naukladáme kolieska paradajok.
Paradajky potrieme lisovaným cesnakom a osolíme.
Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
Potom ich navrstvíme na každú porciu mäsa.
Nakoniec potrieme majonézou alebo kyslou smotanou a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 180 °C.
Pečieme zakryté 40 minút.
Asi 5 minút pred dopečením bohato posypeme strúhaným syrom a dáme do rúry, aby sa syr roztopil.
Prajeme dobrú chuť!