plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto pred sviatkami vyvážite zlatom: 15 najlepších KRÉMOV do všetkých VEĽKONOČNÝCH dezertov!

Varený čokoládový krém

Potrebujeme:

50 dkg horkej čokolády

8 vajec

8 dkg nesladeného kakaového prášku

30 až 40 dkg kr. cukru

46 dkg masla

Postup:

Vajíčka a cukor preložíme do vodného kúpeľa a šľaháme, kým sa cukor celkom nerozpustí. Potom necháme vychladiť na izbovú teplotu. Potom vezmite čerstvé maslo z chladničky a nakrájajte na malé kocky. Zmiešajte do vaječnej hmoty. Čokoláda sa rozpustí nad vodnou parou a potom sa k nej prisype  kakaový prášok. Zmiešajte a postupne pridajte čokoládovú hmotu do zmesi vajec a masla. Dobre premiešajte. Pred naplnením dezertov ho krátko dajte do chladničky. Môže byť tiež použitý na dekoráciu, pretože dobre drží po aplikácií v cukrárenskom vrecku.

Mascarpone krém

Potrebujeme:

200 g mascarpone

200 ml smotany na šľahanie

cukor podľa chuti

Postup:

Možno najjednoduchší krém, ktorý zvládne aj začiatočník. Vyšľahajte smotanu, potom pridajte hladké rozmiešané mascarpone a oslaďte podľa chuti.

Citrónový krém

Potrebujeme:

15 dkg práškového cukru

10 dkg masla

2 citrónovej šťavy

Postup:

Zmiešajte cukor a citrónovú šťavu, pridajte maslo a vyšľahajte na nadýchaný krém.

Smotanový krém

Potrebujeme:

200 g masla

100 ml smotany na šľahanie

200 g práškového cukru

1 vanilkový lusk

Postup:

Zahrejte na plameni smotanu s vanilkou, ale dávajte pozor, aby ste ju nevarili. Zložte z ohňa, nechajte úplne vychladnúť a potom vyšľahajte šľahačom. Vyšľahajte maslo s práškovým cukrom a pridajte šľahačku. Dobre premiešajte.

Krém z vlašských orechov

Potrebujeme:

3 lyžice kryštálového cukru

15 dkg mletých orechov

3 vajcia

2 dl bieleho vína

Postup:

Vajcia by mali byť oddelené, budete potrebovať bielky a žĺtky. Vyšľahajte 3 vaječné žĺtky s cukrom nad parou a za stáleho miešania prilejte horúce biele víno. Keď zmes zhustne, zložíme z plameňa a tejto zmoty zľahka vmiešame sneh z bielok a vlašské orechy.

Kokosový krém

Potrebujeme:

25 dkg masla alebo margarínu

10 dkg strúhaného kokosu

3 lyžice kr. cukru

15-20 dkg práškového cukru

1,5 balenia vanilkového pudingového prášku

7 dl mlieka

Postup:

Pudingový prášok zmiešajte s 2 dl mlieka a 3 lyžice kr. cukru. Zvyšné 5 dl mlieka priveďte do varu, pridajte pudingovú zmes a uvarte hustý puding.

Keď ho odstránite z tepla, pridajte kokos, nechajte vychladnúť, potom premiešajte, až kým nebude krém hladký. Vyšľahajte maslo alebo margarín s šľahačom, primiešajte cukor a všľahajte po lyžičkách do vychladnutého pudingu.

Vanilkovo – tvarohový krém

Potrebujeme:

25 dkg tvarohu

0,5 l smotany na šľahanie

2,5 dl kyslej smotany

1 balenie vanilkového pudingu

1-2 sáčky vanilkového cukru

strúhaná citrónová kôra

Práškový cukor podľa chuti

Postup:

Vyšľahajte smotanu na šľahanie s kyslou smotanu, cukrom a vmiešajte jemný tvaroh s cukrom a citrónovou kôrou. Vymiešame jednotnú zmes.

zdroj: receptneked

1 2

Dnes najobľúbenejšie