Vynikajúci recept na rýchly koláčik, ktorý pripravíte za 10 minút – všetko stačí len zamiešať a dať piecť. Dokonca nepotrebujete ani váhu či odmerku.
Postup:
Použite šálku s objemom 250 ml
Pomocou takéhoto pohára odmerajte všetky prísady
1 šálka redšieho džemu
1 lyžička jedlej sódy
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/2 šálky cukru
Vanilkový cukor
Štipka soli
250 ml kefíru
2 šálky hladkej múky
80 g hrozienok
Postup:
Džem zmiešajte s jedlou sódou a dobre premiešajte, nechajte niekoľko minút pôsobiť.
Vajce vymiešajte cukrom, vanilkou a soľou, nalejte do džemu a premiešajte.
Preosejte múku a postupne ju vmiešajte do cesta – je možné, že budete potrebovať menej múky, takže pridajte toľko, koľko potrebujete.
Hrozienka prechláchnite vodou a na 5-7 minút zalejte vriacou vodou, potom pridajte do cesta.
Pripravte si formu s priemerom 18 cm, dno vysteľte papierom na pečenie a boky vymastite maslom.
Do formy navrstvite cesto.
Predhrejte rúru na 180 stupňov a koláč pečte 40 minút, ale pred dopečením skontrolujte špáradlom.
Vyberte koláč z formy a posypte ho práškovým cukrom.
Ak ste si zvolili jablkový džem – pridajte do cesta aj škoricu, bude to veľmi chutné.