Základom perfektnej pizze je cesto. Prinášame vám domáci recept na fantastické cesto pripravené rýchlo a jednoducho. Vyskúšajte! :-)
Potrebujeme:
1 lyžičku sušeného droždia
2 a ½ šálky hladkej múky
1 šálku teplej vody
1 lyžičku soli
1 lyžicu panenského olivového oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku medu
Postup:
Najskôr si pripravíme kvások. Teplú vodu zmiešame s medom a sušeným droždím a necháme chvíľu odpočívať (cca 10 minút, kým nevyjde kvások).
Kvások potom zmiešame s múkou, soľou a olivovým olejom – vypracujeme hladké plastické cesto. V prípade, že je cesto príliš lepivé – pridáme ešte trochu múky.
Väčšiu misku vymastíme olivovým olejom a vložíme do nej cesto. Potom pomastíme aj vrch cesta. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť (približne 45 minút). Ak cesto potrebujeme až na druhý deň, môžeme ho uložiť do chladničky, kde bude cesto kysnúť pomaly.
Vykysnuté cesto je pripravené. Rozvaľkáme ho – okraje by mali byť o niečo vyššie ako stred a obložíme ingredienciami podľa chuti.
Cesto pečieme v dobre vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov približne 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
foto: reprofoto littlefiggy