Táto rolka je nesmierne chutná a šťavnatá. Moja mam do nej pridáva aj nasekanú žihľavu, sparenú vriacou vodou (žihľavu si dáva zamraziť skoro na jar), roláda je však výborná aj s petržlenovou vňaťou, alebo špenátom. Rolka je nesmierne chutná a šťavnatá.
Potrebujeme:
1,5 kg vykosteného karé v celku
0,5 kg mletého bravčového mäsa (najlepšie nahrubo namleté)
1 zväzok žihľavy (môže byť aj petržlen, alebo špenát)
polovica červenej papriky
polovica červenej cibule
4 – 6 plátkov syra
2 strúčiky cesnaku
Korenie: soľ, korenie, majoránka, sladká paprika a korenené
šnúrka na viazanie mäsa
Postup:
Mäso narežeme tak, ale neprerežeme celkom. Otvoríme ako knihu tak, aby nám vznikla čo najväčšia plocha. Naklepeme na čo najtenšie.
Ochutíme soľou a korením.
Žihľavu alebo petržlen nakrájame najemno a sparíme vriacou vodou. Uložíme na mäso. Prikryjeme plátkami syra a uložíme kúsky papriky a cibuľku.
Mleté mäso ochutíme soľou a koreninami, pridáme aj pretlačený cesnak. Mäso navrstvíme na papriku a cibuľku, opatrne zabalíme a zaviažeme motúzikom.
zabalíme do alobalu a vložíme do vyhriatej rúry na 200 stupňov.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút, potom znížime teplotu na 120 ° C a pečieme ďalších 70 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: blogzapetytem