Občerstvenie za 10 minút (2 možnosti)
Potrebujeme:
Saláma alebo klobása – 200 g
Syr nastrúhaný- 200 g
Kôpor – 4 vetvičky
Vajce – 1 ks
Kyslá smotana – 2 polievkové lyžice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Múka hladká- 60 g
Ďalej pre pečenú verziu:
Múka hladká – 100 g
Sóda – 1 lyžička
Na vyprážanú verziu:
Múka hladká- 60 g
Vajce – 1 ks
Rozdrvené kukuričné lupienky alebo strúhanka – 150 g
Olej na vyprážanie
Postup:
Salámu si nakrájame na kocky, pridáme nasekaný kôpor, syr a všetko preložíme do misky. Pridáme 1 vajíčko a 2 lyžice smotany. Nakoniec vmiešame aj múku a vymiešame jednotnú zmes.
Na dosku nasypeme 80-100 g múky a 1 lyžičku sódy alebo prášku do pečiva – premiešame.
K tejto múčnej zmesi pridáme ½ salámovo-syrovej zmesi a vymiesime cesto.
Takto pripravené cesto preložíme na plech vyložený papierom, roztlačíme na tvar placky a narežeme na 8 častí. Potrieme kyslou smotanou a dáme piecť. Pečieme pri teplote 250 stupňov 10 minút.
Zvyšné cesto pripravíme na panvici. Stačí zmes jednoducho rozdeliť na menšie časti (ako keď robíme karbonátky) a obaliť postupne v múke, vajíčku a cornflakes (alebo strúhanke).